Bulivan

2013.01.05. 10:57

Egyszerre négy videoklipet készít a Karma

Napjainkban már elképzelhetetlen, hogy egy zenekar létezni tudjon az internetre felrakott dalok vagy videoklipek nélkül - állítja a zalaegerszegi Karma gitárosa, Antal Adrián.

Gyuricza Ferenc

A rock és heavy metal stílusában dolgozó négy fős formáció ezért szinte egyedülálló vállalkozásba kezdett, egyszerre négy dalukat is megfilmesítik.

Mindennek megvalósításához baráti segítséget vettek igénybe, még az elmúlt év végén megrendezett koncertjük alkalmával arra kérték az ismerősöket, barátokat, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel - azaz kézi kamerával vagy mobiltelefonnal - vegyék fel a Most című dalukat. Az így elkészült felvételeket szeretnék majd felhasználni a Most című dalhoz, míg a többi szerzemény esetében az együttesről korábban készült fotókat, illetve próbateremben rögzített képsorokat használnak majd.

- Az ötlet az együttes énekesétől, Domonkos Szabolcstól ered, ő vetette fel, hogy ahhoz a négy dalunkhoz, amiket stúdióban veszünk fel, készítsünk videót is - magyarázta Antal Adrián. - Mivel szűkös a költségvetésünk, ezért nem gondolkodhattunk nagy, látványos klipekben, a lehető egyszerűbb megoldásokra kellett törekednünk, vagyis a Most koncertklipje mellett olyan szerzemény is lesz, amelyhez csupán egy fotómontázs készül.

A Karma tagjai, balról jobbra: Antal Adrián gitáros, Farkas Gábor basszusgitáros, Baksa Gábor dobos és Domonkos Szabolcs énekes. Fotó: Gyuricza Ferenc

Ez utóbbi megoldás amúgy nem egyedi a rockzene világában, számos zenekar élt már hasonló megoldással. A Most című dal mellett a négy kiválasztott szerzemény közé került a Gyermek, a Föld és a Pénzláz is. Ezeket nemcsak a zenekar tagjai tartják a legjobbaknak, de koncertjeik során is az említett számokra érkezik a legtöbb pozitív visszajelzés a közönségtől. A Karma tervei alapján a klipek még ebben a hónapban elkészülnek, bár a gitáros szerint az is benne van a pakliban, hogy mind a négy összerakása már nem fér bele ebbe a szűk időszakba.

Antal Adrián azt is elmondta: a zenekar felállásában nemrég váltás következett be, mivel korábbi dobosuk, Varga Richárd a főiskolai tanulmányai miatt nem tudta tovább vállalni a közös munkát. Helyére Baksa Gábor érkezett, aki korábban a Hámor nevű formációban játszott.

- Vallom, hogy minden okkal történik - mondta a kényszerű tagcsere kapcsán a zenekar gitárosa. - Bár nagyon sajnáltuk Ricsi távozását, de Gábor személyében egy olyan zenésztársra leltünk, aki mind emberileg, mind technikailag nagyon jól illik közénk. Ugyan a próbáinkat egy kicsit megnehezíti, hogy mi hárman Zalaegerszegen élünk, ő pedig Nagykanizsa mellett egy kisebb településen, mégis meg tudtuk oldani, hogy hetente legalább egy alkalommal összejöjjünk.

Antal Adrián szerint szükség is van a folyamatos próbálásra, a Karma ugyanis 2013 nyarán szeretne kilépni Zalaegerszegről. Baráti viszonyt ápolnak egy nagykanizsai zenekar, a néhány hónapja alakult, stoner-rockot játszó Lumberjack Commando tagjaival, velük terveznek közös fellépéseket, illetve a nyári fesztiválokat is megcélozták már. Ahhoz azonban, hogy ezek szervezői komolyan vegyék a zenekart, feltétlenül szükség van a már említett videoklipekre és a professzionális körülmények között, stúdióban készített hangfelvételekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!