Bulivan

2011.04.09. 09:18

Drágám, ma is fájni fog a fejed?

Akkor jössz rá, hogy nem is azt akartad, amire korábban vágytál, mikor már megkaptad. Mindig jó alapanyaghoz nyúlnak a Farelly testvérek, amiből aztán még jobb filmek készülnek, gondoljunk csak a Keresd a nőt!-re, a Nagyon nagy ő-re, a Dumb és Dumberre vagy éppen a Tökös tekésre. Ezek a művek nem a kifinomult humorukról híresek, az igaz, de akinek az előbb felsorolt alkotások tetszettek, az Elhajlási engedélyt is szeretni fogja.

Horváth Viktória

Rick és Fred a két jó barát már hosszú évek óta a házasság borzalmas börtönében él. Legalábbis ők így gondolják. Apró trükkökkel próbálják átvészelni a napokat: hol titokban bámulják a nagy mellű lányokat, hol masszázs szalonokba járnak és persze kieresztik a fáradt gőzt szintén házas cimboráikkal, miközben álmodoznak arról, hogy bárcsak újra szinglik lehetnének. Erre lassacskán rájön a két feleség is, Grace és Maggie és megelégelik az örökös elégedetlenséget, ezért különös döntést hoznak: elutaznak egy hétre, s addig a fiúknak felmentést adnak a házasságból. Először azt sem tudják, hova legyenek a boldogságtól, s megtervezik az egész hetüket, ám ahogy az a Farelly vígjátékokban lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy szerették volna. Rájönnek, ők már nem bírják azt a pörgős, bulis életvitelt, mint a fiatalok és bizony a csajok visszautasításai sem használnak az önbizalmuknak. Ám mire rájönnek arra, valójában nem is erre vágytak, s mindenük megvan, már a feleségeiket is vissza kell hódítaniuk, ráadásul egy őrült, féltékeny törpe és a rendőrség is a nyomukban van...


Owen Wilson ebben a filmben kevéssé hozza azt a rosszfiús karaktert, amit tőle megszokhattunk, ezúttal ő a jó férj, aki végül mégis nemet mond a bombázónak és bocsánatot kér a feleségétől. Hasonló csalódás még A rém rendes család Kellyjeként megismert Christina Applegate, aki nem hozza humoros formáját, bár az is igaz, sok lehetőséget sem kapott, hogy ki tudjon bontakozni. A másik főszereplő, az egyelőre még kevéssé ismert Jason Sudeikis, akit valószínűleg ezután sok jó szerep fog megtalálni, mert remekül játszik végig. Ahogy csodásak a fiúk barátait alakító férfi színészek is, reméljük, hogy őket is még sok jó filmben láthatjuk.

Szerethető film, jól ütemezett és kiszámítható poénokkal és még kiszámíthatóbb fináléval. De talán éppen ezért nézzük meg szívesen. Erre a filmre viszont érdemesebb a legjobb barátainkkal elmenni, s ezúttal a feleségeket otthon hagyni, hacsak nem akarunk mi is elhajlási engedélyt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!