Bulivan

2010.11.09. 11:30

Magyar filmek a luxembourgi CinÉaston

Öt magyar játékfilmet és három magyar részvételű koprodukciót is bemutatnak a kedden induló luxembourgi CinÉast filmfesztiválon. A legkisebb Benelux államba Török Ferenc személyesen is elkíséri két filmjét, az Overnightot és a Koccanást.

MTI

Török Ferenc két munkája mellett Mundruczó Kornél Delta, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, valamint Rudolf Péter és Kapitány Iván Üvegtigris című alkotásait vetítik majd a közép-európai filmtermésből válogatást adó CinÉaston - tájékoztatta a Magyar Filmunió és a Magyar Mozgókép Közalapítvány kedden az MTI-t.
   
Közleményük szerint a luxembourgi mustrán Török Ferenccel személyesen is találkozhat a közönség, ugyanis a hétvégi vetítéseket közönségtalálkozó követi.
   
A Cinemathéque-ben, valamint az Abbaye de Neumünster kulturális központban és több moziban megrendezendő filmfesztivál programjában szerepel három magyar részvételű koprodukciós alkotás is. A november 21-ig tartó CinÉaston levetítik a Katapult Film részvételével készült Morgent (rendezte: Marian Crisan), a Mythberg Films részvételével készült Essential Killinget (Jerzy Skolimowski), valamint az Eurofilm Stúdió közreműködésével készült Báthory (Juraj Jakubisko) című filmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!