Bulivan

2010.11.16. 14:56

Díjjal ismerik el Andy Vajna munkásságát

Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmje nyitja meg csütörtökön este a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Laemmle filmszínházban; a mustrán díjjal ismerik el Andy Vajna producer munkásságát.

MTI

Idén tizedik alkalommal látható válogatás az aktuális magyarországi filmtermésből Los Angelesben. A november 28-ig tartó fesztivál főszervezője, a Bunyik Entertainment nyolc játékfilmet, három dokumentumfilmet és három rövidfilmet tűz műsorra a Raleigh moziban és a Los Angeles-i Magyar Házban - tájékoztatta a Magyar Filmunió kedden az MTI-t.
   
A nyitófilm Hajdu Szabolcs többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal című mozija, amely Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az ünnepélyes nyitóelőadáson részt vesz a rendező és Török-Illyés Orsolya, a film főszereplője.
   
Látható lesz a fesztiválon a közelmúlt hazai közönségsikere, Orosz Dénes Poligamy című játékfilmje, valamint Vágvölgyi B. András elsőfilmes munkája, a Kolorádó Kid. Makk Károly Így ahogy vagytok című alkotását, Dyga Zsombortól a Köntörfalakat (az idei Magyar Filmszemle megosztott rendezői díjas alkotását), Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című rendezését és Groó Diána Vespa című roadmovie-ját is vetítik a válogatásban.
   
A dokumentumfilmes szekcióban Pigniczky Réka Inkubátor, Tóth Péter Pál Muzsikás történet és a Babos Tamás, Csillag Manó, Kálomista Gábor, Kivés György és Vecsernyés János által jegyzett Szíven szúrt ország című alkotást tűzik műsorra. A rövidfilmes válogatásban Pápai Pici Vallomás, Esztergályos Krisztina Variációk és Schwechtje Mihály Ünnep című munkái lesznek láthatóak.
   
A fesztivál keretében a legjobb film díját és a Michael Curtiz-ről elnevezett közönségdíjat is átadják. A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjjal méltatja Andy Vajna filmproducer munkásságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!