Bulivan

2010.07.27. 15:54

Daniel Craig a Millennium trilógia amerikai változatának főszereplője

A James Bondként világhírűvé vált Daniel Craig játssza a főszerepet Stieg Larsson Millennium trilógiájának amerikai filmfeldolgozásában.

MTI

A Hollywood Reporters szakmai magazin információi szerint David Fincher rendezi a svéd krimiíró első könyve, A tetovált lány feldolgozását. A forgatókönyv Steve Zaillian tollából származik. 
Várhatóan a folytatásokban is Craig játssza a főszerepet. Arról, hogy ki bújik a női főszereplő, Lisbeth Salander bőrébe, egyelőre nincs információ.
   
A történet középpontjában egy újságírónő és egy számítógépes hacker áll, akik kutatásaik során életveszélyes, rejtélyes kalandokba bonyolódnak.
   
Az angol nyelvű változat forgatási jogait a Sony Pictures szerezte meg. A Lisbeth Salander történeteiről szóló, világszerte bestsellerré vált - Magyarországon A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől címekkel az Animus kiadó gondozásában megjelent - krimitrilógia sikerét a szerző nem érhette meg, mivel röviddel az első kötet megjelenése előtt, 2004-ben szívinfarktusban elhunyt.
   
A film svéd változatát Niels Arden Opley rendezésében 2009-ben mutatták be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!