Bulivan

2010.03.03. 09:48

A híres filmkritikus szerint Bigelow, Bullock és Bridges kapja az Oscart

Roger Ebert Pulitzer-díjas chicagói filmkritikus szerint idén Kathryn Bigelow rendezése, A bombák földjén, valamint Sandra Bullock és Jeff Bridges kapja az Oscar-díjat.

MTI

A nagy tekintélyű szakíró kedden Oprah Winfrey tévéshow-jában beszélt arról, hogy nem igen emlékszik még egy olyan évre, amikor ilyen könnyű lett volna előre megmondani, ki nyeri az Amerikai Filmakadémia díját.
   
Mint mondta, szerinte az egyetlen bizonytalan kategória a legjobb filmé, amelyben ő A bombák földjén című iraki háborús mozi győzelmét jósolja. A színészi alakítások terén azonban úgy vélte nem is kétséges, hogy Sandra Bullock és Jeff Bridges veheti át az Oscar-szobrot.


A 67 esztendős kritikus - akit 2002-ben diagnosztizált pajzsmirigy rákja miatt többször megoperáltak, és gyógyulása a hangjába került - először szólalt meg új, szintetikus hangján. Egy skót cég ugyanis személyesen elmondott kritikáinak audioanyagát felhasználva olyan szoftvert gyártott a számára, amely a laptopján írt szöveget beszéddé alakítja. Ebert elmondta, hogy a program még fejlesztésre szorul, de legalább hasonlít igazi hangjára.



Kapcsolódó cikkünk, kattintson az alábbi címre!

Oscar-jelötek: Az Avatar szembefeszül A bombák földjénnel (zenével, filmrészletekkel, fotókkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!