Borsfa

2015.03.07. 16:04

Hagyományteremtő hagyományápolók - Dalostalálkozót rendeztek Borsfán

Borsfa - Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombaton Borsfa kultúrházában az I. Borsfai Dalostalálkozót.

Horváth-Balogh Attila

 

A kulturális rendezvényen a térség népdalkörei adtak randevút egymásnak, így a nagykanizsai Csillag Citeraegyüttes, az eszteregnyei Rozmaring Népdalkör és Citerásai, Petrivente Virágai, a Tótszerdahelyi Horvát Kórus, a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület, valamint a Becsehelyi Hegyközségi Dalárda. A hagyományőrzőket a helyi Ciklámen Népdalkör látta vendégül.

– Hogy miért hívtuk életre a találkozót? – kérdezett vissza Szabó Ágnes, a Ciklámen Népdalkör vezetője. –  Mert egyrészt szeretnénk, ha ezeknek a csoportoknak minél több lehetőségük lenne a szereplésre és a találkozásra, hogy a tagok egymással beszélgessenek, esetleg dalokat cseréljenek, hiszen mindig gondot okoz, hogy mivel bővítsük a repertoárunkat.

A borsfai Fekete István Általános Iskola Énekkara zalai népdalokkal nyitotta a dalos találkozót. Fotó: Szakony Attila

A rendezvény kedves színfoltja volt, hogy  a Csillag Citeraegyüttes tagja, Lakatos Miklós verssel köszöntötte nőnap alkalmából a dalkörökben éneklő és a közönség soraiban helyet foglaló hölgyeket. De hasonló gesztust tettek a település önkormányzatának képviselői és Jetzin István polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!