Borászat

2016.10.24. 15:26

Rozéink az élen

Keszthely – Reneszánszát éli a gasztronómia, s számos magyar bor ér el kiemelkedő eredményeket a világ borversenyein - hallhatták a diákok a VSZK-ban egy előadáson.

Keszey Ágnes

Gasztronómia hírességei címmel indított előadássorozatot nemrégiben a keszthelyi VSZK, melynek célja, hogy a leendő vendéglátósok találkozhassanak a szakma jeles képviselőivel. Hétfőn Pampetrics György borkereskedő, szakértő mutatta be a diákoknak azokat a magyar szőlőket és borokat, melyek hazánkban és külföldön is elismertek.

Nem mindegy,hogy a bort milyen pohárból kóstoljuk - mondta Pampetrics György

Szólt például a régi magyar fajtáról, a kadarkáról, a keszthelyi nemesítő, dr. Bakonyi Károly által létrehozott Cserszegi fűszeresről és a Pátriáról, melyből egy-egy évjárat Hévíz, s Keszthely város bora is lett. A résztvevők arról is hallhattak, hogy hazánk rozénagyhatalom: e bor  rendre kiemelkedő sikereket ér el nemzetközi versenyeken. A diákok megtudhatták azt is, hogy a világfajták - a  több országban is elterjedt fajták - közül jelentősek a francia - főként  a burgundi és a bordeaux-i nedűk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!