Belföld

2016.02.17. 14:27

Poénból fújtak sűrített levegőt kollégájuk végbelébe, elítélték őket

Az eset 2014 márciusában egy baranyai pékségben történt. A vádlottak a műszak végén egy sűrített levegős pisztollyal takarították a gépeket, amikor egyiküknek az a hülye ötlete támadt, hogy „fújják fel” fiatal kollégájukat.

A fiú pokoli kínokat élt át miattuk, a félresikerült tréfa akár az életébe is kerülhetett volna.

– idézte az egyik szemtanút korábban a Bors.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott két munkatársát hívta segítségül az akcióhoz, ők teperték le az áldozatot a földre. Miután lehúzták róla a nadrágját, a 23 éves S. J. egy határozott mozdulattal a végbelébe nyomta a pisztoly elejét, majd sűrített levegőt fújt bele.

Az áldozat az esetet követően egyből a kórházba ment. Mint kiderült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az igazságügyi orvosszakértő szerint ugyanakkor a befecskendezés megrepeszthette volna a végbelét, életveszélyes sérülést okozva neki. A fiatalembert akkora trauma érte, hogy pszichológushoz fordult.

A három férfi az eljárás során elismerte, hogy hibázott. Saját bevallásuk szerint megbánták tettüket. Az elsőfokú bíróság személyi szabadság megsértésének bűntettében és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki őket bűnösnek. Az elsőrendű vádlott 2 év, a másodrendű 1 év 6 hónap, míg a harmadrendű 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért fellebbezett, ezért az ügy Pécsi Ítélőtáblára került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!