Belföld

2015.10.14. 09:32

Romlott hús volt a menzás cég konyháján

Többek között nagyjából 80 kiló romlott húst talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amikor egy Pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést. Összesen 240 kiló lejárt élelmiszert foglaltak le, amit meg is semmisítettek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz, derül ki a Nébih közleményéből.

Az épület helyiségeinek állapotával szintén nem volt minden rendben. A konyhában a falakról egyes részeken hiányzott a csempe, az ajtók és tároló szekrények sérültek voltak, ami miatt takarítani se lehetett rendesen. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket. A cég másik két konyháján viszont minden rendben volt.

A Nébihtől megkérdeztük, hogy pontosan melyik cégről van szó, és hogy pontosan hol van ez a konyha, illetve azt is, hogy a óvodások vagy iskolások ehettek-e a romlott élelmiszerből. Ha válaszolnak, a cikket frissítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!