Belföld

2015.06.19. 16:42

Kigyulladt egy kamion Kenderesen

A négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót - is szállító külföldi rendszámú kamion Kenderes belterületén péntek délután gyulladt ki.

Rendőri irányítás mellett, félpályán újra megindult a forgalom Kenderes belterületén, ahol pénteken délután kigyulladt egy hígítót és festéket is szállító kamion - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. Pásztorné Kovács Ágnes elmondta: a rendőrök félpályás útlezárás mellett folytatják a baleset helyszínelését.

Egy kigyulladt kamiont oltanak a tűzoltókKenderes belterületén 2015. június 19-én. A négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót - is szállító külföldi rendszámú kamion teljesen kiégett. MTI Fotó: Mészáros János

A négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót - is szállító külföldi rendszámú kamion Kenderesbelterületén péntek délután gyulladt ki. A lángokat a Karcagról, Kunhegyesről, Kisújszállásról érkező tűzoltók, valamint a szolnoki katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a vegyi szennyeződéseket vizsgáló mobil labor szakemberei oltották el, utóbbiak nem mértek a veszélyes anyagból káros koncentrációt a levegőben.

A szóvivő elmondta: az égő kamion által veszélyeztetett öt lakóházat áramtalanították. Az épületekben egy embert találtak a tűzoltók, őt biztonságos helyre kísérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!