Belföld

2015.01.07. 14:50

Időjárás-jelentés

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, szerdán késő délutántól az ország északi felén hószállingózás, kisebb havazás is várható. Csütörtökön reggel északkeleten még szállingózhat a hó, napközben csapadék nem valószínű, újabb csapadékzóna majd az esti órákban éri el az északnyugati területeket. A Dunántúlon időnként megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -10 fok között alakul, de néhol északkeleten az átmenetileg vékonyabb felhővel borított területeken 1-2 fokkal hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön +1 és -6 fok között várható, a Dunántúl nyugati, délnyugati részén emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Az időjárási helyzet Európában

Délnyugat-Európa felett, valamint a Balkán-félszigettől a balti államokig magasnyomás húzódik. A délnyugati anticiklon területén napos, enyhe az idő. Spanyolország keleti partvidéke mentén 15 és 20 fok közé is felmelegszik a levegő; a Murcia-n mért 20 fok a legmagasabb maximum jelenleg a kontinensen. Európa nagyobb része azonban fázik. A szárazföld északkeleti harmadán - az 50. szélességi és a 20. hosszúsági kör által határolt területen - a maximum-hőmérséklet nagy területen -10 fok alatt marad; Finnországban helyenként -20 fokig sem emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban azonban átalakul Európa nyugati és középső területeinek időjárása, megerősödő áramlással nyugat felől több hullámban enyhe levegő halad a szárazföld középső területi fölé. Csütörtök estig a magasban zajló melegedés a Kárpát-medencében is elkezdődik, de még csak a nyugati területeken emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!