Belföld

2014.10.16. 15:30

Rabszolgasorban tartottak két nőt Borsodban

Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság négy csernelyi lakossal szemben, akik két helyi nőt, azok kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rabszolgasorban tartottak és kényszermunkára kényszerítettek – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint megalázó körülmények között tartották a nőket és minden jövedelmüktől megfosztották. A gyanúsítottak családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített asszonyt, akiket havonta egy-egy kilónyi cukorral és liszttel „láttak el", továbbá ételhulladékokat adtak nekik élelem gyanánt – ismertette a részleteket a szóvivő. Hozzátette: volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük; később bár kaptak egy kályhát, tűzifát csak korlátozottan használhattak. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, emellett járandóságukat is elvették, csak néha juttattak vissza nekik pár ezer forintot – közölte Dobi Tamás. Mint mondta, a sértettek az állandó verések és fenyegetések miatt nem mertek a fogva tartóiktól elmenekülni.

A rendőrök október 16-án fogták el a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásukat javasolták.

Az ózdi rendőrkapitányság a helyi szociális intézmény munkatársaival együttműködve gondoskodott a két nőt megfelelő elhelyezéséről – jegyezte meg a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!