Belföld

2013.07.18. 13:22

A hétvégére sok napsütés várható, de egy hidegfront is befolyásolja az időjárást

A hétvégére sok napsütés várható, de egy újabb hidegfront is befolyásolja az ország időjárását. A 30 fok körüli meleget helyenként záporok, zivatarok enyhítik majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzésből.

MTI

Pénteken túlnyomóan napos idő lesz, de átmeneti szélerősödéssel helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 32 Celsius-fok között várható.

Szombatra sok napsütés várható, de északkelet felől már egy hidegfront érinti az országot. Emiatt délután elsősorban az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, zivatar. Időnként a szél is megélénkülhet. Hajnalban 14-19 fok lehet, nappal 28-33 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap általában napos idő lesz, a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza-közén fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödhet. A minimumhőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan 24 és 29 fok között lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!