Belföld

2013.04.12. 11:39

Tömegszerencsétlenség okozása miatt emeltek vádat egy érdi nő ellen

Kaposvár - A baleset tavaly július 1-jén éjjel történt az M7-esen, amely során két gyermekkorú román állampolgár a helyszínen életét vesztette.

MTI

Halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 59 éves érdi nő ellen, aki tavaly nyáron a járművével az M7-es autópályán balesetet idézett elő, amelyben két gyermek meghalt, tíz felnőtt megsérült - közölte Horváth Szilárd főügyész pénteken az MTI-vel.

A baleset tavaly július 1-jén éjjel történt a sztráda 105-ös kilométerszelvényénél. A nő Ford Transit típusú járművével az ügyészség szerint a megengedett sebességet túllépve haladt Budapest felől Nagykanizsa felé, nem tartva megfelelő követési távolságot az előtte haladó, egy román állampolgár által vezetett, Volkswagen Transporter típusú kisbusztól. A figyelmetlenség következtében a két gépjármű összeütközött, mindkettő megpördült a hossztengelye körül, majd a leállósávban álltak meg.

A baleset következtében két gyermekkorú román állampolgár a helyszínen életét vesztette. A román rendszámú gépjárműben tartózkodók közül négy utas súlyosan, míg a gépjárművezető és egy utas könnyebben sérült meg. A magyar gépjármű vezetője és két utasa súlyos, míg egy további utas könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a nővel szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és kezdeményezte, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!