Belföld

2012.02.25. 16:50

Eloltották a dél-balatoni nádastüzeket

Kora délutánra eloltották a Balatonfenyvesnél és a Balatonlelle-Rádpusztánál keletkezett nádastüzeket - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szombaton az MTI-t.

MTI

Koncz András elmondta, a tüzek keletkezésének okait nem ismerik, és nem is vizsgálják, mert anyagi kár nem keletkezett, mindkét helyszínen csak a száraz nádas égett le több hektáron.
   
A tűzoltókat délelőtt, fél óra különbséggel riasztották a balatonfenyvesi és a balatonlelle-rádpusztai tűzhöz. Mindkét helyen 8-10 hektáron égett a nádas, és az erős szélben gyorsan terjedt a tűz. Balatonfenyvesnél lakóhelyek közelében gyulladt ki a nád, de sikerült időben megfékezni, így ingatlanokban nem esett kár. A sikeres oltási munkákban öt közeli település tűzoltói vettek részt.


Délutáni tudósításunk:
Balatonfenyvesnél és Balatonlelle-Rádpusztánál is 8-10 hektáron ég a nádas, mindkét helyen nagy erőkkel folyik az oltás - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szombaton.
Koncz András elmondta, hogy tűzoltók fél óra különbséggel, késő délelőtt kapták a riasztást. Balatonfenyvesnél lakóhelyek közelében gyulladt ki a nádas, az ingatlanokat sikerült megvédeni. A közeli M7-es autópálya forgalmát nem zavarja a füst.  A tüzek keletkezésének oka egyelőre ismeretlen. A rádpusztaihoz a balatonboglári, a siófoki és a tabi tűzoltók, a balatonfenyvesihez a keszthelyi és a marcali tűzoltók vonultak ki. Az oltást nehezíti, hogy a nádas száraz, és az erős szélben gyorsan terjed a láng, és a parázs is újra könnyen lángra kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!