Belföld

2012.01.21. 08:55

Bezár az abdai húsüzem, 86 dolgozót elbocsátanak

Bezárja abdai húsüzemét, és 86 dolgozót elbocsát márciusban a tulajdonos Debreceni Csoport Kft. – írta a Kisalföld szombaton.

MTI

A döntés legfőbb oka a fogyasztás és a vásárlóképes kereslet csökkenése a szektorban - közölte a lappal Szűcs Viktor, a társaság ügyvezető igazgatója. Emiatt kénytelenek a gyártást Abdáról a cégcsoport legnagyobb üzemébe, Szolnokra áthelyezni, ahol "több tíz" új munkahelyet teremtenek – tette hozzá az ügyvezető.
   
Az abdai üzem a Kaiser-Food Élelmiszeripari Kft.-hez tartozott a mosonmagyaróvári szárazárúgyárral együtt. A céget 2010-ben adták el a Debreceni Csoport Kft.-nek. Akkoriban szó volt arról is, hogy az új tulajdonos fejlesztéseket tervez és számít "az üzemek termelési volumenére" – emlékeztetett az újság.
   
A Gazdasági Versenyhivatal 2010 novemberében hagyta jóvá az adásvételt, 2011 májusában pedig már be is zárták a mosonmagyaróvári üzemet, és csaknem száz munkás veszítette el állását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!