Belföld

2011.11.17. 13:32

Enyhítették a Révsz Máriuszt nem bántalmazó rendőrök büntetését

Némileg enyhítette a Révész Máriusz ügyével kapcsolatban felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélt két rendőr egyikének büntetését a Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön kihirdetett jogerős határozatában. Az országgyűlési képviselőt 2006. október 23-án a Belvárosban máig ismeretlenül maradt rendőrök bántalmazták.

MTI

"Nekem nem esik jól ez az ítélet" - mondta az ítélethirdetés után újságíróknak a sértett, aki jelenleg is a Fidesz országgyűlési képviselője.

Nem az igazi felelősöket büntették meg, azokat akik megvertek, vagy azokat a magas rangú rendőri, politikai vezetőket, akik 2006 őszén a fővárosban kialakult hihetetlen állapotokat előidézték, hanem azt, aki nem tett jelentést, vagy nem hívott mentőt - tette hozzá Révész Máriusz.

Az egyik megvádolt rendőr bűnsegédként testi sértés és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, társa pedig bűnpártolás miatt kapott jogerősen egy év két évre felfüggesztett szabadságvesztést. Az utóbbi esetében a Legfelsőbb Bíróság annyit változtatott a tábla korábbi döntésén, hogy előzetes mentesítésben részesítette, azaz büntetlen előéletűnek számít, és így nem kell eltávolítani a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!