Belföld

2011.11.19. 12:51

Átcsoportosításokról döntött a kormány

A kormány hét tételben összesen több mint 2,5 milliárd forintot csoportosított át a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából.

MTI

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatok szerint pluszforráshoz jut egyebek mellett a MÁV a dolgozói ösztönzésére, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) az egyetemek, főiskolák, illetve a budapesti Erkel Színház támogatása érdekében.

A kormány döntése értelmében a Miniszterelnökség fejezetén belüli rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített forrásból - a vagyonkezelőn keresztül - járulékaival, közterheivel együtt számítva egymilliárd forintot csoportosítottak át a MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt., a MÁV-ÉPÉSZET Zrt., valamint a MÁV-TRAKCIO Zrt. minden jelenlegi vasúti dolgozójának pénzügyi ösztönzésére.
   
E rendeletből kiderül az is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek jövő február végéig javaslatot kell készítenie az érintett dolgozók 2012-2013. évi ösztönzésére is - járulékaival, közterheivel együtt számítva - összesen 4 milliárd forint összeghatárig a forrás megjelölésével együtt.
   
Egy másik határozat szerint 30 millió forintot csoportosítottak át az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatainak ellátására.
   
A rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére kap 364 millió forintot a Nefmi az egyetemek, főiskolák javára. Ugyanebből a forrásból az Erkel Ferenc Színház rekonstrukciójára a Nefmi 100 millió forintot kap. A kabinet elrendelte azt is, hogy meg kell kezdeni a színház "előadás tartására alkalmas állapotra történő" felújítását, az ehhez szükséges 1,7 milliárd forintos forrást a 2012. évi költségvetési törvényjavaslatban kell biztosítani.
   
A dabasi Táncsics Mihály Gimnázium a rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére 150 millió forinthoz jut fenntartóján, a Pest Megyei Önkormányzaton keresztül.
   
A kormány arról is döntött egy másik határozatban, hogy 500 millió forintot csoportosít át a Nefmi-hez a szociális szolgáltatások és egyéb szociális feladatok támogatására. A kabinet döntése értelmében 400 millió forintot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központ kap a források átcsoportosításával.
   
A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a határozat is, amely szerint a kormány 2,2 milliárd forintot juttat a helyi önkormányzatoknak a szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások támogatására az idei céltartalék terhére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!