Belföld

2011.07.22. 13:10

Befellegzett a kaptártolvajoknak?

Egy készülő kormányrendelet a remények szerint véget vethet a méhkaptárlopásoknak - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

MTI

A hamarosan életbe lépő jogszabály kötelezné a méhészeket, hogy egyedi azonosítójukkal jelöljék meg kaptárjaikat, ezzel is nehezítve azok eltulajdonítását. Emellett egyre több méhész alkalmaz azonosító csipet is, amelyek beszerelését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatja.
   
A napilap ismerteti, hogy a napokban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egyeztetett Kardeván Endre országos főállatorvossal, Bross Péterrel, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökével, és Mich József (KDNP) országgyűlési képviselővel.
   
Hamarosan miniszteri rendeletben teszik kötelezővé, hogy a méhészek tenyésztési kódszámukkal jelöljék meg a kaptáraikat - mondta a lapnak Mich József, aki szerint a rendeletre nem kell 2-3 hónapnál többet várnia a méhésztársadalomnak.
   
A jövőben a méhészkártyán szereplő egyedi számnak meg kell egyeznie a kaptárokon található számmal, így szállítás során a rendőrség is könnyen kiszűrheti, kinek a tulajdonát képezi a szállított kaptár - ismerteti a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!