Belföld

2011.03.02. 07:03

Forró tanítási szünettel takarékoskodik

Egyhetes rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró általános iskolájában és óvodájában, hogy így spóroljanak a gázszámlán - írta az Észak-Magyarország szerdán.

MTI

A forrói önkormányzat a közüzemi díjak emelkedése miatt döntött az iskola és az óvoda egyhetes kényszerszünetéről, 300-400 ezer forint megtakarítás reményében. Volt olyan hónap, amikor másfél millió forintnál is több volt az oktatási intézmények gázszámlája, amit a 70 millió forint hiánnyal küzdő önkormányzat már nem tud vállalni - olvasható a napilapban.
   
A lap emlékeztetett arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendkívüli szünet nem egyedi eset. Felsődobszán február 23-ától március 8-áig nincs tanítás, szintén a magas fűtésszámla miatt, Vilmányban pedig októberben és novemberben tartottak egyhónapos kényszerpihenőt, mert az önkormányzat több mint tízmilliós tartozása miatt a szolgáltató elzárta a gázt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!