Belföld

2010.10.09. 16:46

Váratlanul meghalt Bakonyi Péter, Martfű fiatal polgármestere

Váratlanul elhunyt Bakonyi Péter, Martfű múlt vasárnap újabb négy évre megválasztott független polgármestere; az elöljáró súlyos betegségben szombaton reggel halt meg a kórházban - közölte a Szolnok melletti kisváros címzetes jegyzője az MTI-vel.

MTI

Balogh Edit tájékoztatása szerint a Martfűt 2006 óta vezető politikust pénteken egy képviselőtársa vitte a szolnoki Hetényi kórházba, ahol hasnyálmirigy-gyulladást állapítottak meg nála. Az intenzív osztályon gyógykezelték, de betegsége annyira súlyosnak bizonyult, hogy szombat reggelre életét vesztette.
   
A címzetes főjegyző elmondta, hogy hétfőn összehívják a képviselőket, és együtt intézkednek a polgármester temetéséről. Mivel az új képviselő-testület összehívása általa már kedden megtörtént, az új önkormányzat megkezdheti munkáját.
   
Bakonyi Péter az október 3-ai polgármester-választáson a szavazatok csaknem 78 százalékát megszerezve nagy fölénnyel győzött egyetlen vetélytársa ellen.
   
A megüresedett elöljárói poszt betöltésére időközi választást kell kiírni.
   
A település internetes oldalán, a www.martfu.hu oldalon is tudatják a település lakóival, hogy a város polgármestere szombat hajnalban, 35 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Közlik azt is, hogy temetéséről később intézkednek. A Martfűi Református Egyházközség szombat este 7 órai kezdettel gyertyás megemlékezést szervez a városháza előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!