Belföld

2010.06.08. 04:59

Nem tudni mi lesz a településőrökkel

Bár a Bajnai-kormány az idei évre biztosította a településőrök foglalkoztatásának költségvetési fedezetét, nem tudni, hogy az Orbán-kabinetnek mi a szándéka ezzel az új intézménnyel - írta a Népszava.

MTI

 A lap keddi számában felidézi, hogy a tavaly októberben indult településőri programra eddig mintegy kétezer igény érkezett az ország ezernyi településéről. A program első három hónapjában ezren már szolgálatba is álltak, működésük eddigi tapasztalatai kedvezőek.
   
2010-re – a minimálbér összegének emelkedése nyomán – a rendészeti tárca fejenként 73 ezer 500 forintot és ennek az összegnek 27 százalékát mint járuléktámogatást biztosított a program résztvevőinek.
   
A kampányban, illetve a kormányprogramban nem esett szó a településőrökről, ezért ma a polgármesterek sem tudják, mire számíthatnak. Többen azt sem tartják kizártnak, hogy a kormány takarékossági okokból már az idén megszüntetheti ezt a foglalkoztatási formát. A szaktárcánál néhány hét türelmet kértek a válaszadásra ez ügyben - írta a Népszava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!