Belföld

2010.02.22. 21:22

MSZP Zala: köszönik Göndör István támogatását

- Az MSZP Zala Megyei Szövetsége megköszöni Göndör István nyilatkozatát, amely szerint a párt eddigi nagykanizsai parlamenti képviselője az MSZP támogatására szólította fel a városban a baloldali választókat - közölte a szocialisták zalai elnöke hétfőn Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján.

MTI

Baracskai József úgy fogalmazott, hogy "amikor szélsőjobboldali, rég meghaladott és nemzetek tragédiáját okozó nézeteket képviselő pártokkal" is fel kell venni a küzdelmet, baloldali ember számára nincs más alternatíva, mint szavazatával támogatni a szocialista pártot és új nagykanizsai jelöltjét, Fodor Csabát.
   
Az MSZP megyei elnöke elmondta: Zala megyében minden választókörzetben rendben halad az ajánlószelvények gyűjtése. A zalai 1-es számú választókörzetben, Zalaegerszegen Major Gábor, egy több mint száz embernek munkát adó biztonsági cég vezetője a szocialisták jelöltje. A 2. választókörzetben, vagyis Nagykanizsán Fodor Csaba ügyvéd indul a választáson, aki önkormányzati képviselőként is tevékenykedik.
   
A 3-as számú választókörzetben, Keszthelyen és térségében Mohácsi Józsefet, a párt jelenlegi országgyűlési képviselőjét, korábbi keszthelyi polgármestert indítják, míg a 4-es számú választókörzetben, Lenti-Letenye térségében a pártonkívüli Rada Tamást, egy kertépítő vállalkozás vezetőjét jelölik a szocialisták.
   
Az 5. választókörzetben, Zalaszentgróton és térségében az MSZP a megyei elnököt, Baracskai Józsefet szerepelteti újból jelöltként.
   
Az MSZP zalai szervezete októberben döntött arról, hogy a nagykanizsai választókerületben nem indítja egyéni jelöltként a korábban ott szereplő Göndör Istvánt, a szocialisták parlamenti frakcióvezető-helyettesét. Az 1994 óta szocialista országgyűlési képviselőt a párt az országos listáján, a 37. helyen szerepelteti jelöltként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!