Belföld

2010.01.20. 13:26

Magyar virtus:mikuláscsomag a mentőknek

Nem éppen emberbaráti cselekedetről tettek tanúbizonyságot azok a somogyi parkolóőrök, akik a lángoló kaposvári SZÜV-székháznál dolgozó önkéntes életmentők autóin hagytak mikuláscsomagot, miközben azok munkájukat végezték.

zaol.hu

A rendőrség által lezárt területre ugyan beengedték az önkéntes életmentők autóit, de a bevetés végén meglepetés várta a csapatot: a szélvédőkön büntetőcsomagok várták őket. A lelkes parkolóőrök 3 autót is felcetliztek – írja a sonline.hu.

Az esetről a portálnak beszámoló Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka szerint a parkolóőrök könnyen megállapíthatták, hogy a járművek a csapathoz tartoznak., hiszen a kocsikon a Kötél speciális mentőszolgálat felirat már messziről jól látható.

- Az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzat rendelet alapján járjon el - fejtette ki a városgondnokság vezetője, aki azonban a  keddi eset kapcsán rámutatott: méltányosságot kell gyakorolni, s elengedik a büntetést.

Forrás: sonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!