Belföld

2009.10.22. 06:39

Újkígyóson bevezetik a szociális kártyát

Novembertől szociális kártyára utalják a segélyt és a támogatásokat Újkígyóson.

zaol.hu

Szebellédi Zoltán (KDNP-Fidesz-Gazdakör), a Békés megyei város polgármestere azt mondta: "Jóindulattal feltételezem, senki sem a kocsmában költötte el a pénzt. Ezért úgy vélem, jogos felháborodás ebből az ügyből nem születhet. Így viszont a jövőben biztosan kizárjuk annak a lehetőségét, hogy italra, cigarettára vagy játékgépbe kerüljön a pénz."

A novemberben életbe lépő új rendszer várhatóan több mint 300 embert érint, akik  az átmeneti segélyt, a lakásfenntartási és az óvodáztatási támogatást kapják ”kártyán”. A vonalkódos kártyával vásárolni a képviselő-testület határozata szerint csak helyi boltban lehet. A leolvasó rendszert még nem építették ki mindenhol, de a kártyát kibocsátó cég minden érintettet megkeres.  , a cég képviselője elmondta, hogy Békés megyében további 15 település jelezte érdeklődését - közölte csütörtöki számában a Békés Megyei Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!