Belföld

2009.09.17. 07:22

Torlódás az M2-esen október végéig

Budapest - Megkezdődött csütörtök reggel az M2-es út felújítása; több kilométeres torlódásokra kell számítaniuk az autósoknak, mert a 22-es és 32-es kilométer között burkolat-felújítási munkálatok zajlanak október végéig - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-vel.

zaol.hu

Az érintett szakaszon váltakozó irányú jelzőlámpás vagy jelzőőrös forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, a felújítás idején válasszon más útvonalat. Így a személyautóval közlekedők számára a legegyszerűbb, ha a dunakeszi és a sződligeti csomópontok között az M2-es helyett a "régi" 2-es főutat választják.

Az október végéig tartó beruházás keretében a közel 11 kilométeres pályarész teljes egészében új aszfaltréteget és burkolati jelfestést kap.

A 296 millió forintos beruházást a Magyar Aszfalt Kft. végzi. 

Az M2-es autóutat 1997-ben adták át a forgalomnak. Az aszfaltburkolattal fedett autóutak kopórétegét a forgalomtól és az igénybevételtől függően legkésőbb 10 évenként ki kell cserélni, ezért az M2-es helyenként repedezett és elhasználódott aszfaltfelületének felújítása halaszthatatlanná vált.

A rekonstrukció a tervek szerint jövőre folytatódik: 2010-ben a 17-es és a 22-es km szelvények közötti pályarész kaphat új kopóréteget.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!