Belföld

2009.09.01. 11:42

Öblítő vízeresztés a Balatonból a Sióba

Siófok - Leeresztik szerda reggeltől a Sió csatorna siófoki belterületi, felső szakaszában lévő vizet, mert a meleg idő hatására jelentősen romlott a minősége; egyúttal a Balatonból friss vízzel töltik fel - tájékoztatott Csonki István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője kedden.

zaol.hu

Egészségügyi és esztétikai okokból van szükség a víz cseréjére, illetve az öblítéssel biztosítható többletvízre - mondta. 
    
A vízügyi igazgatóság szerda reggel 8 órakor kezdi meg a Sió siófoki belterületi szakaszának ürítését a Kiliti duzzasztó megnyitásával, majd négy órával később megnyitják a Balaton vízeresztő zsilipjét is annak érdekében, hogy friss vízzel töltsék fel és átöblítsék a Sió csatorna említett szakaszát. A zsilipek zárása csütörtökön 10 órára fejeződik be. Ez alatt az időszak alatt mintegy 200 ezer köbméternyi vizet engednek le a Balatonból, amely csupán 0,3 mm-es vízszintcsökkenést okoz a tóban.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!