Belföld

2009.07.16. 16:04

Tisztességtelen versenyhelyzet? - Tiltakoznak a Zala Volán szakszervezetei egy magánjárat ellen

Zalaegerszeg - Tiltakoznak a Zala Volán szakszervezetei az Orangeways menetrend szerinti járatai ellen, mert szerintük a Budapest Zalaegerszeg közötti járatok beindítása után tisztességtelen versenyhelyzet alakulhat ki - mondta Horváth László, a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete elnöke csütörtökön az MTI-nek.

zaol.hu

A Zala Volán szakszervezetei - a Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete, a Zala Volán Személyközlekedési Szakszervezete, KKSZ Alapszervezete és a Zalai Autóbuszvezetők Szabad Szakszervezete - csütörtökön közös levelet juttattak el Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez, amelyben azt kérték, hogy ne támogassa a magánvállalkozó cég menetrendszerű autóbuszjáratainak indítását - mondta el Horváth László az MTI-nek.

A Volán szakszervezet információi szerint ugyanis az Orangeways magánvállalkozás a Zalaegerszeg és Budapest útvonalon már bejelentette igényét a kétórás sűrűséggel közlekedő járatok indítására, és minisztériumi támogatással kíván megjelenni a közúti közlekedési piacon. A szakszervezeti vezető szerint "a helyközi közlekedés megújítása, színvonalas ellátása helyett a nyereség kiszivattyúzása húzódik meg a háttérben, amivel tudatosan legyengítik a Volánokat a 2012-es piacnyitás előtt".

Elmondta: attól tartanak, hogy a Volán-társaságokból kiemelnék a nyereséges járatokat, de a veszteséges, megyén belüli szolgáltatást továbbra is a cégnek kellene ellátnia. A Zala Volán a nyereséges távolsági járatokból ellentételezi a 257 település - mintegy 90 zsáktelepülés - ellátásából adódó veszteséget - mutatott rá Horváth László. 

A Zala Volán Zrt. járműparkja korszerű, a budapesti útvonalon pedig modern Setra buszok közlekednek - jegyezte meg az elnök.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!