Belföld

2009.04.30. 09:05

Anya és lánya egymást vádolja

Szombathely - A lány azt állította, hogy az anyja pénzt akart csinálni a drogból, hogy megéljen, s nyugdíjaskorában bekerülhessen egy jobb szociális otthonba. Ő pedig csupán a saját fogyasztására használta a marihuánát. G. J. I.-né az előzőekkel szemben azt vallotta, hogy a lánya ötlete volt az ültevény.

zaol.hu

Négy vádlott állt a Vas Megyei Bíróság dr. Nárai József vezette büntetőtanácsa előtt: az elsőrendű V. Zs.-t jelentős mennyiségű kábítószer tartásával, kereskedéssel, drogfogyasztással, lőfegyverrel való visszaéléssel, pénzhamisítással vádolják, a többiek, B. J. T.-né, R. P. és G. J. I.-né rovásán jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés, drogtermesztés és -kereskedelem szerepel. A négyek közül csak az utóbbi nő védekezhetett szabadlábon, a többiek előzetes letartóztatásban vannak - írj a Vas Népe.

Tavaly január végén Jánosházánál állították meg a rendőrök V. Zs.-t, akinél maroklőfegyvert, éles lőszereket találtak, továbbá kokaint és hamis bankjegyeket is lefoglaltak. Aztán házkutatást tartottak egy szemenyei családi házban, amely a férfi élettársa, B. J. T.-né édesanyjának, G. J. I.-nének a tulajdona.

A szobában vadkenderültetvényre bukkant a hatóság. A marihuánanevelésre berendezett házban csaknem háromszáz tő növényt találtak, nejlonzacskókba csomagolt leszüretelt vadkenderlevelekre leltek. 

V. Zs. ikervári házában a rendőrök ugyancsak felfedeztek vadkendertermesztéshez használatos eszközöket, továbbá drogot. 

 A szerdai  tárgyaláson több dolog is elhangzott.  A többszörösen büntetett előéletű V. Zs. elismerte, hogy drogfüggő volt. A nála fellelt fegyverről és az 53 hamis húszezresről azt mondta, azokat kokainvásárláskor kapta, mintegy visszajáró fizetőeszközként. 

Anya és lánya egymásra vallott, a szembesítéskor is kitartottak a saját verziójuk mellett. 

 A tárgyalás részleteiről ide kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!