Belföld

2009.03.30. 12:22

Ocskay halálának oka: heveny szívelégtelenség

Székesfehérvár - Heveny szívelégtelenség okozta ifj. Ocskay Gábor múlt keddi halálát - jelentette be hétfőn az elhunyt jégkorongozó édesapja, <i>id. Ocskay Gábor</i>.

nincs nev

A gyászoló édesapa, aki egyben az Alba Volán szakosztály-igazgatója, a boncolást végző szakembertől azt az egy mondatot kapta írásban, hogy heveny szívelégtelenség miatt állt be a halál. 

Megjegyezte: az orvosok arról is tájékoztatták, ilyen tragédiák bárkivel megtörténhetnek, nem csak élsportolókkal - közölte a Fejér Megyei Hírlap. 

"Heveny szívelégtelenség esetén három-négy percen belül kell érkeznie a segítségnek, különben bekövetkezik a halál. Függetlenül az életviteltől, kortól" - tette hozzá id. Ocskay. 

Kitért rá, hogy fia emlékére olyan alapítványt hoznak létre, amely fiatal jégkorongozókat és beteg gyerekeket, illetve gyerekek kezelését végző kórházakat, klinikákat támogat. A sportoló hagyatékának egy részét elárverezik, az ezekből befolyó összeget is az alapítvány kapja. A jövőben rendszeresen szerveznek majd Ocskay Gábor emléktornát. 

További részletek a Fejér Megyei Hírlap oldalán olvashatóak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!