Belföld

2008.10.13. 04:43

Éjfélig eldől az MDF-frakció sorsa

<b>Budapest</b> - Hétfő éjfélig köteles tájékoztatni <i>Szili Katalin</i> házelnököt <i>Herényi Károly</i> arról, hogy sikerült-e kiegészíteni az MDF parlamenti frakcióját. A frakció megszűnhet, ha a képviselők száma nem éri el a tízes határt.

nincs nev

Vas János, a Tisztelet Társasága által delegált tag kilépésével tíz alá csökkent a frakció létszáma. Az MDF független képviselőket kért fel, hogy kiegészítsék létszámukat, egyelőre sikertelenül. 

Szombaton az MDF-választmány zárt ülésén Dávid Ibolya felszólította Almássy Kornélt, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról, s így helyette listáról az MDF egy másik képviselőt hozhatna a parlamentbe. Ha Almássy kész erre, a párt tagja maradhat, sőt budapesti elnök is. Dávid Ibolya még saját képviselői tiszteletdíját is felajánlotta neki, sőt állítólag a 2010-es MDF-lista 6. helyét is. 

Almássy Kornél viszont csak akkor térne vissza az MDF-frakcióba, ha megismételnék a pártvezetés által kikényszerített visszalépése után megtartott tisztújítást - közölte a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik