Baktüttös

2016.09.05. 20:25

Esküvőre, kamionnal

A munkatársai lepték meg a sofőrt és párját. Robajlott az utca, ahogy a tizenegy feldíszített kamion végigvonult rajta. Ezúttal nem megszokott feladatukat teljesítették az erőgépek, fiatal házasok köszöntésére érkeztek.

Gyuricza Ferenc

A menyegzőjét szombaton tartó Makatics László maga is kamionsofőr, ennek okán fogtak össze munkatársai és barátai, hogy neki s párjának, Milei Mónikának életre szóló meglepetést szerezzenek.

- Egyáltalán nem tudtunk arról, hogy ilyesmire készül a csapat - mondta az ifjú férj. - Kértem a főnöktől a kamiont, amivel fuvarozni szoktam, ám ő csupán annyit mondott, az autóval ne törődj, majd arról én gondoskodom. Arra számítottam, hogy az esküvőre való indulás előtt megérkezik, arra viszont egyáltalán nem, hogy tizenegy feldíszített kamion áll meg a ház előtt, és a csapatból mindenki ott lesz, aki éppen itthon tartózkodik.

- Valóban hatalmas meglepetés volt, s szavakba nem lehet foglalni azt az érzést, amit akkor átéltünk - folytatta Mónika. - Amikor megláttam az autókat, kicsordultak a könnyeim az örömtől. Amúgy is életem legboldogabb napja volt a szombati, amit sikerült egy nagyon nagy meglepetéssel még szebbé tenni. Köszönjük azt a rengeteg szeretetet, amit a fiúktól, illetve Laci főnökétől, Paksa Gyulától kaptunk. Ott volt az apukája is, aki a céget alapította, ő is eljött személyesen, hogy köszöntsön bennünket.

A jegyespár a felvonulást vezető kamion előtt. Laci ezzel a járművel rója az utakat
Fotó: Gyuricza Ferenc

A kamionos felvonulásnak a faluban is hamar híre ment, amikor a tizenegy monstrum végighaladt a településen, rengetegen álltak a kapukban és a házak ablakaiban, erkélyein, hogy az ifjú párt köszönthessék. A menetet felvezető kamiont a tófeji házasságkötő teremig maga Laci vezette, mellette pedig ott ült a menyasszonya.

- Nem ez volt az első alkalom, hogy így együtt mentünk kamionnal - folytatta a feleség. - A főnök engedélyével több útjára is elkísértem Lacit. Voltunk közösen Ulmban és Drezdában, illetve tavaly Svédországban és Norvégiában is. Ilyenkor a pihenőideje alatt arra is van némi lehetőség, hogy egy kicsit kiránduljunk, szétnézzünk az adott helyszínen.

Mónika kérdésünkre azt is elmondja, bár nem Laci cégénél dolgozik, de ő is jól ismeri a csapatot, hiszen Lacit általában ő hordja be személyautóval a munkahelyére. Ezért azzal is tisztában van, hogy a kamionsofőrök élete nem épp családbarát. A távollétet azonban már megszokták, így abban bíznak, hogy ezután is megbirkóznak vele.

- Az esetek 98 százalékában Németország vagy Ausztria, esetleg a Benelux államok az úti célom - magyarázza Laci. - Egy út általában két-három, maximum négy-öt napot vesz igénybe. Ezt bizony a családjától távol tölti az ember.

Impozáns látványt nyújtottak a felsorakozott kamionok

- Nagyon nehéz ügy ez, de már hozzászoktam - folytatta Mónika. - Laci rendkívül jó helyen dolgozik, a főnök maximálisan figyel arra, hogy a sofőrjei lehetőség szerint a hét végét otthon tölthessék vagy 4-5 naponta hazaérjenek. A családi életet mindig figyelembe veszi az utak tervezésekor. Reméljük, hogy a jövőben is így lesz ez.

Mónika és Laci a szombati esküvő után néhány napot itthon tölt még, aztán nászútra mennek: a Dunakanyar, Zebegény várja őket. Valószínűleg oda is utazhatnának kamionnal, de ezt a poént elég volt egyetlen alkalommal elsütni. Abból is hatalmas látványosság kerekedett, az internet közösségi oldalai már aznap tele voltak a nem mindennapi felvonulást megörökítő fényképekkel és telefonos videófelvételekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!