Babosdöbréte

2015.08.19. 17:25

Jöhet a kastély megmentése - Messze a környéken senkinek sincs hasonló sportpályája

Babosdöbréte - Ha a puding próbája az evés, akkor az új sportlétesítményé egy jó kis meccs a falu múlt szombaton frissen avatott és felszentelt többfunkciós pályáján azon melegében lezajlott az első összecsapás.

Fincza Zsuzsa

És nem is akárkik között: a Zalakerámia-ZTE KK ügyvezetővel megerősített együttese (Stárics Kornél, Kámán Tamás, Gáspár Dávid, Kis Raul, Olasz Ádám, Gáll Dominik) páholta el kíméletesen a megyeszékhelytől 10 kilométerre fekvő kicsi, ám életerős falu sportkedvelő közönségéből összeállított csapatot.

Az avató meccs egy pillanata

- Faluhelyen még nem láttam ehhez hasonló modern és jó minőségű sportpályát - ismerte el Vigh László országgyűlési képviselő, aki az avató meccsen magára vállalta a csapatkapitány szerepét. A honatya ígéretet tett: a helyi fejlesztéseket a pálya melletti kastélyépület megmentésével folytatják majd.

Kaczor Tamás polgármester a 30-szor 15 méteres, gumiőrleménnyel borított pályáról elmondta: építése 13,5 millió forintba került, melynek túlnyomó részét pályázaton nyerték. Alapvetően kosárlabda, kézilabda, röplabda, kispályás foci, és tenisz céljaira alkalmas, de használatának csak a fantázia szabhat határt . A játékteret melynek avatására egyébként falunap keretében került sor Led-világítással is ellátják, az ősszel pedig babosdöbrétei módra társadalmi munkában parkosítják a környezetét.

A zalaegerszegi Albatrosz Táncegyüttes a kulturális műsora  Fotó: a szerző

A faluban egyébként nagyon örülnek a kastély felújításának, egy helyi lakos, Orbán István például elmondta: az épület állapota már húsz éve csak romlik. Pedig nagyon kellene egy hely, ahol a falu népe összejöhet. Nagy József, aki 1975 óta könyvtárosa Döbrétének, meg is mutatta a zsebkendőnyi, zsúfolt helyiséget, ahova már nem is férne be a 6 ezernél több könyv.

Kocsis Istvánné és Dömötör Miklósné szerint munkahelyeket biztosító vállalkozókat kéne a faluba csábítani, Fábián Istvánné pedig abban bízik, hogy a szép új pálya visszatérésre készteti a falu focicsapatából eligazolt játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!