Babosdöbréte

2015.04.20. 10:46

Kiállítás, rendezvények: megtelik élettel az újjászületett közösségi ház Babosdöbrétén

A falu szépkorú lakóit látta vendégül szombat délután a település önkormányzata a kor igényeinek megfelelően korszerűsített és akadálymentesített közösségi házban. A ráfordított 6 millió forintból szinte újjászületett a régi iskolaépület.

Fincza Zsuzsa

- Sikerrel pályáztunk a felújítására, s nyertünk hozzá 2.5 millió forintot. Mi is hozzátettünk ugyanennyit és még sok órányi kétkezi munkát – mondta nem kis büszkeséggel Kaczor Tamás Babosdöbréte polgármestere -. A közeljövőben a tetőt is felújíttatjuk, arra a „napelemes programban” pályázunk. Az épületben a hivatali irodák mellett helyet kaptak a rendezvényeket is kiszolgáló helyiségek. A közösségi térben berendeztük a helyi néprajzi értékeket bemutató kiállítást.

- Amit folyamatosan bővítünk – tette hozzá Szinayné Csarmasz Bernadett alpolgármester -. Többek között ezt is tervbe vettük a Babosdöbréte Élő Hagyományőrző Kulturális Egyesülettel. Szerveztünk húsvéti játszóházat, s már készülünk a májusi ünnepségekre. S szüleinknek, nagyszüleinknek nem csak évente egyszer, hanem rendszeresen köztünk a helyük. Szeretnénk ugyanis, ha átadnák a tudásukat, hiszen tőlük tanulhatjuk meg például a régi étkek készítését, az ősi falusi kézműves szakmák fogásait.

Szombaton a színes műsorral is kedveskedett a nyugdíjasoknak a falubeli ifjúság. A programon részt vett Kaczor Tamás polgármester és Szinayné Csarmasz Bernadett alpolgármester (elől) (Fotó: A szerző)

- A kisfalvak sorra panaszkodnak, hogy fogy a lakosság és elöregszik a település. Babosdöbrétén ez nem így van. Nem csak hogy itt maradnak a fiatalok, hanem azok is visszajönnek, akik egykor elmentek. Így aztán nő a népesség, s hál’ isten sok a gyerek is – az idén még 6 újszülött döbrétei polgárral gyarapodunk.

- Igyekszünk vonzóvá tenni a falut a fiatalok számára: ifjúsági park, sportpálya, korszerűsített sportöltöző várja őket – sorolta a polgármester.

S újabb örömhír: sikeres pályázat után zöldmezős beruházásban már e hónapban megkezdődik az építése egy gumiborítású multifunkciós sportpályának, amin aztán a döbréteiek kedvükre rúghatják a bőrt, kosarazhatnak vagy, ha úgy tetszik, akár teniszezhetnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!