Alsónemesapáti

2012.08.07. 14:12

Az olimpia pénzeken és borítékokon

Alsónemesapáti - A helyi római katolikus egyházközség és az Alsónemesapáti TE szervezésében az érdeklődök a Magyarországon kiadott, a nyári olimpiákkal kapcsolatos borítékokat, és pénzérméket ismerhették meg.

Horváth László

Bohár Péter, az Alsónemesapáti TE labdarúgója vetette fel egy edzést követő beszélgetésen, majd egy közösségi portálon, hogy az olimpia évében egy olyan programot kellene szervezni, ahol igazi ritkaságokkal lehet találkozni. A több heti szervezés eredménye lett egy "kincsekkel" teli bemutató.



Az érme- és bélyegbemutatóra augusztus 7-én, kedden került sor, az alsónemesapáti kultúrház kistermébe, ahol többek közt, az 1968-ban Mexikói olimpia, és az 1982-ben a Barcelonai olimpia tiszteletére kiadott borítékokat vehették kezükbe az érdeklődök; miközben megtekinthették a 2006-ban kiadott, világhírű labdarúgókat ábrázoló ugandai 2000 shillings kollekciót is. S, végül de nem utolsó sorban egy négyszáz esztendős 'dénáros' történetével is megismerkedhettek, amellyel anno' II. Mátyás király idejében fizettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!