Állatvilág

2016.03.21. 16:24

Halasítások miatti tilalom

Kerkafalva – Telepítést végez a kezelésében lévő zalai vizeken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, emiatt szerdán délelőtt 9 órától szombat reggel hatig általános tilalom lép életbe az érintett helyeken.

Gyuricza Ferenc

Minderről Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke tájékoztatta lapunkat, aki azt is hozzátette: Zalában ezúttal is két állóvizet érint a halasítás. Az Alsó- és Felsőszenterzsébet, illetve Kerkafalva között fekvő Kéthatár-tóba 500 kilogramm, míg a kerkaszentkirályi Kerka-holtágba 450 kilogramm ponty kerül. Ez utóbbi állóvízen a szövetség és a helyi egyesület közös finanszírozásával valósul meg a telepítés.

Közben a 2016-os versenynaptárról is döntöttek, ebben szintén szerepelnek zalai aktualitásokat. A már hagyományos szövetségi versenysorozat nyitó fordulóját május elsején tartják a Kéthatár-tónál, ám ezúttal is csupán a hobbi kategória indulói számára. A sorozat további rendezvényei már Vas megyében – Lukácsházán, Gersekaráton, illetve a Vadása-tavon – lesznek. Augusztus 20-án viszont Kerkaszentkirályon lesz verseny, az egyesületi tagok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!