Alibánfa

2010.05.13. 14:14

Abasáron lép fel az alibánfai Lila Akác Dalkör (frissítve)

Május 15-én, szombaton lép színpadra az alibánfai Lila Akác dalkör, a XVI. Nemzetközi Katona- és Bordal fesztiválon. A Heves megyei Abasáron megrendezésre kerülő szórakoztató rendezvényre száztíz kórus, dalkör, nótakör nevezését fogadták el a szervezők - Zala megyét az öt éves alibánfai dalkör, a gelsei Őszikék Pávakör, valamint a letenyei Mákvirág Citerazenekar képviseli.

Horváth László

Tavaly, a XV. Nemzetközi Katona- és Bordal fesztiválon több mint száznegyven együttes lépett fel, s bizony ez túl soknak bizonyult. Ezért a rendezők az idei esztendőtől száztíz dalkör- és népdal-együttes jelentkezését fogadták el, köztük az alibánfaiakét.

Az öt esztendővel ezelőtt alakult dalkört Zala megyében majd’ mindenhol ismerik, tagjai szívesen vállalnak fellépést szűkebb régiójukon kívül is. A környékbeli rendezvények állandó résztvevői, legutóbb a nemesapáti határjáráson, búza- és borszentelésen vettek részt.

Abasáron – az előzetes tervek szerint – május 15-én, 48’-49’-es katonadallamokkal este hat óra körül lépnek fel az alibánfai Lila Akác Dalkör tagjai.

A Katona- és Bordalfesztiválon Zala megyéből fellép még szombaton a gelsei Őszikék Pávakör, vasárnap pedig a letenyei Mákvirág Citerazenekar.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!