Tragédia

2022.11.03. 18:32

Halálos baleset Zalalövőnél – Teherautóval ütközött a személyautó (frissítve)

Egy személy elhunyt három további pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami csütörtök este történt a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszán. A Zala folyó és a Zalaegerszeg-Hodos közötti vasútvonal feletti völgyhídtól északra egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött.

Zaol

Fotó: Wolf Ferenc / Vas Népe

Információink szerint a Körmend felől érkező osztrák rendszámú, de négy magyar állampolgárságú utast szállító Renault Clio azért tért át a szemközti sávba, mert közvetlenül előtte egy úttestre tévedt vaddal ütközött. Az átsodródott személygépkocsi egy szemből érkező, szlovák rendszámú teherautó elő került, amellyel összeütközött. A személyautó vezetője a helyszínen elhunyt, utasai közül egy fő súlyos, életveszélyes, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A sofőr holttestét, valamint egy másik sérültet a tűzoltók szabadítottak ki az autóból. Úgy tudjuk, az áldozat mikekarácsonyfai lakos volt, aki Ausztriában dolgozott, s onnan tartott hazafelé.  

Fotós: Wolf Ferenc / Vas Népe

A balesetben érintett személygépkocsi az úttesten maradt, míg az ütközéstől irányíthatatlanná vált tehergépkocsi a menetirány szerinti jobb oldali füves területre sodródott. A mentési munkálatok és a helyszínelés miatt a balesetet követően a 86-os út elkerülő szakaszát a rendőrség lezárta, a forgalmat Zalalövő belterületére terelték.

Fotós: Wolf Ferenc / Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában