ZTE KK

2015.01.13. 19:30

A Falco esélyeshez méltón nyert, de a ZTE is lépett előre

Szombathely - A férfi kosárlabda NB I A-csoportos bajnokság 17. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK immár egy új igazolással megerősödve sem tudta megakadályozni a jóval esélyesebb Falco KC otthonában a hazaiak sikerét.

Kerkai Attila

Falco KC Szombathely–Zalakerámia-ZTE KK 92-80 (25-19, 25-17, 22-25, 20-19)

Szombathely, 1800 néző. Jv.: Cziffra, Frányó, Kulcsár.

Falco KC: Martinic 18, Perl 11, Will 9/3, Kristanovic 14/6, Dukic 11/3. Csere: Váradi 9/3, Hall 10, Bus 2, Covinton 12/12, Bognár -. Vezetőedző: Kálmán László.

ZTE KK: Fekete 19/3, Mohácsi 9/3, Darling 2, Cohadarevic 22, Lekli 28. Csere: Velkey -, Ilic -, Kertész -. Vezetőedző: Milos Sporar.

Kezdjük azzal, ki állt Milos Sporar vezetőedző rendelkezésére kedden este és ki az, aki nem. A szerb Darko Cohadarevic játékengedélye megérkezett, így ő pályára lépett, az amerikai Kyle Swanston viszont csak civilben foglalt helyet a kispadon. Vele kapcsolatban felmerült, hogy olyan jellegű sérülése van, ami miatt lehet, hogy nem is igazolják le a zalaiak. Rade Dzambic is hiányzott, aki szombaton sérült meg, de amúgy is valakinek ki kellett volna maradnia, hiszen eggyel több légiós van a keretben a megengedettnél.

Lehetne sajnálkozni a ZTE KK helyzetén, de a Falco KC-t is alaposan sújtották az utóbbi időben a sérülések, azzal a különbséggel, hogy a vasiaknál a keret gerince jóval erősebb, így egy kiesett játékost is könnyebb talán pótolni. A keddi találkozón például a sérült Doyne helyére érkezett Covinton mutatkozott be a Falcónál.

A vasiak nagyon gyorsan és nagyon könnyen 14-4-re léptek el, a ZTE KK viszont védekezést váltott, ami eredményesnek bizonyult. A 8. percben 17-15-nél viszont jöttek az újabb hazai kosarak és az új emberek is. Kálmán László sokat cserélt, és ezzel folyamatosan tudott friss embereket tartani a pályán, ami meghozta az eredményt, a Falco a 17. percre 43-29-re ellépett. Egerszegi oldalon Cohadarevic nem mozgott rosszul, de összességében a zalai csapatban nem volt annyi potenciál, mint a hazaiban, ami ki is jött (50-36).

A második félidő könnyű Falco-kosarakkal indult (61-44), ami biztos vezetést és nyugodt játékot kölcsönzött Kálmán László együttesének. A ZTE-ben Lekli mellett Cohadarevic is egyre jobban játékba jött, akinek a bemutatkozása egyértelműen jól sikerült, és Fekete is igyekezett. A zalaiak az utolsó negyedre feljöttek 72-61-re, ez viszont már a Falcót sem tehette nyugodttá és egyre többet hibáztak játékosai. Annyit viszont nem, hogy veszélyben legyen a győzelem, viszont a ZTE KK időszakos részsikereket elérve, talán elindulhat a saját céljainak megfelelő fejlődés felé. De ehhez még kell egy kis idő.

Kálmán László: „Ma egy nagyon kemény és jól játszó ZTE-t győztünk le, amely magas szerkezetben játszott, így a palánk alatt erősebb volt. Összességében biztosan győztünk."

Milos Sporar: „Ma úgy érzem jól teljesített csapatom, ezért gratulálok játékosaimnak. Jó úton járunk, most lesz egy kicsivel több időnk felkészülni a Körmend ellen, és örülök, hogy az új játékosunk sikeresen mutatkozott be."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!