ZTE KK

2014.10.10. 14:55

A ZTE KK Nyíregyházán kezd, Raúl Jiménez pedig bízik együttese győzelmében

Zalaegerszeg - Szombaton Nyíregyházán 15.30 órától a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata is megkezdi a 2014-2015. évi bajnokságot. Az egerszegiek spanyol szakvezetője a rajt előtt elmondta: jósolni nem fog, de mindenképpen olyan együttest akar a pályán látni, melynek játéka a szurkolók tetszését is elnyeri.

Kerkai Attila

Hat új ember érkezett a nyáron a ZTE KK-hoz, a legnagyobb változást ez jelentette a csapat életében. Az edző maradt, hiszen a spanyol Raúl Jiménezzel fejezte be az elmúlt szezont a csapat, s vele is kezdi el. A rajt előtt elsőként arra kértük a szakvezetőt: nagy vonalakban foglalja össze, értékelje csapata a felkészülését.

- Azt gondolom, hogy jól dolgoztunk ebben az időszakban, sikerült kialakítani a keretet, a csapatépítés jól haladt és megfelelő tudású játékosok érkeztek - válaszolta Raúl Jiménez. - Hét hetet dolgoztunk együtt, szerintem készen állunk a feladatokra és a bajnokságra is. Amilyen munkát elterveztünk, azt meg is valósítottuk, s most már a sérültek is felépültek.

- Mennyire nevezhető új csapatnak a mostani ZTE KK-t az előzőhöz képest?

- Annyiban, hogy hat új játékos érkezett, akik új szereplők és más karakterek. Amúgy ugyanazt szeretnénk játszani, amit az előző szezon második felében láthattak tőlünk. A kérdésre válaszolva, igen, van, ami változott, de van, ami nem.

- Melyek Ön szerint a legfontosabb jellemzői együttesének?

- Gyors, erőteljes kosárlabdát szeretnénk. Vannak a keretben kívülről nagyon jól dobó játékosaink, s összességében fizikálisan erősek vagyunk.

Daniel Tamir (fehérben) is egyike a ZTE KK nyári új szerzeményeinek, akivel a palánk alatt erősödött az együttes (Fotó: Katona Tibor)

- Milyen célokat fogalmaztak meg a szezon előtt. Akár az edző saját magával szemben is, illetve a csapatot illetően.

- Sikeresek akarunk lenni. A magam részéről az a cél, hogy minden játékoson lássam, hogy fejlődik, fejlődött, ezáltal a csapat is előrelép. A legfontosabb cél tehát, hogy a szezon végén el lehessen ezt mondani, s akkor mindenki elégedett lehet.

- Konkrétan, elérhető-e például a legjobb nyolc közé jutás, s hová helyezné csapatát a mezőnyben?

- Igen, magam is hallom és mindenki azt kérdezi, hogy ott leszünk-e a nyolcban... Egyelőre nem tudom, hogy a többi csapat milyen munkát végzett, milyen erősségűvé vált, ebből a szempontból most még nem tudom összehasonlítani a miénket a többi együttessel. Ott van a szombati ellenfél, a Nyíregyháza, amely az utóbbi egy hónapban három alkalommal cserélt például a légiós poszton. Lehetnek sérülések is a szezon során, szóval eléggé nehéz megmondani, mi fog történni. Jósolni pedig a magam részéről inkább a sci-fi kategóriájába tartozna...

- Térjünk rá a szombati meccsre. Nyíregyházán fejezték be a legutóbbi szezont az osztályozóval, s most ott kezdik az új bajnokságot. Lehet bármilyen párhuzam a két találkozó között?

- Nem lehet összehasonlítani a két meccset. Mohácsi Máténak biztosan speciális lesz ez találkozó, hiszen nyíregyházi és legutóbb az ottani csapat tagja volt. Akik pedig csapatomból részesei voltak a legutóbbi nyíregyházi fellépésnek, ők biztosan emlékeznek rá, de én nem nagyon foglalkozom már vele. Ahogy mindig, most is győzni akarunk és jól játszani a nyitányon. Ahogy mondtam, a csapat felkészült, de nem szabad elfelejteni, hogy egy versenyképes és jó együttes lesz az ellenfelünk, úgyhogy nehéz mérkőzés előtt állunk.

- Idegenben kezdenek, de majd a hazai bemutatkozás lesz az igazi. Mit vár a szurkolóktól a szezon során?

- Mint mindenki, én is támogatást remélek. Arra törekedünk, hogy jó és hatékony kosárlabdát játszunk. Ha ez sikerül, az a közönségre is biztosan hatással lesz. Ígérni nem akarunk semmit, csak azt, hogy minden nap keményen készülünk a sikeresség érdekében. Ami pedig az egerszegi szurkolókat illeti. Számtalanszor bizonyították már, hogyan kell támogatni biztatásukkal egy csapatot, s mi ezt nagyon jól tudjuk.

Ahogy Raúl Jiménez említette, Mohácsi Máténak biztosan különleges lesz a szombati találkozó. Tényleg így van ez?

- Bizonyára, hiszen ott nevelkedtem, eddig csak a Nyíregyháza színeiben játszottam, s először térek vissza ellenfélként - válaszolta a ZTE KK egyik nyári új szerzeménye a felvetésre, s mindjárt nyilvánvaló, miért is. A nyíregyháziakkal történő szakításom ráadásul kissé viharosra sikerült, de várom a találkozót, amely biztosan izgalmas lesz. Ha azt nyújtjuk, amit valójában tudunk, akkor szerintem megnyerjük a találkozót, ha nem, akkor viszont nagyon nehéz dolgunk lesz a szombati mérkőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!