ZTE FC

2017.11.12. 15:45

A ZTE közel járt a pontszerzéshez, de kikapott

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a ZTE FC vasárnap 16 órától az MTK Budapest vendége. Kövesse velünk a találkozó eseményeit.

Kerkai Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A ZTE FC együttese először vendégeskedik az Új Hidegkúti Stadionban, hiszen mióta elkészült az új létesítmény, a két csapat nem találkozott egymással. AZ MTK az első, míg a ZTE FC a második vonalban szerepelt, ám a mostani szezonban a fővárosiak kiesése után újra egy osztályban szerepel a két csapat.

A múltban természetesen számtalan alkalommal találkozott már a két nagy múltú klub, mindannyiszor az NB I-ben. Az MTK Budapest honlapjának összeállításából kiderül, hogy az első MTK – ZTE összecsapást csaknem pontosan 45 évvel ezelőtt, 1972. november 15-én rendezték a Hungária-körúton, és 1-1-re végeztek egymással a felek. Összesen 70 alkalommal játszott egymás ellen a két csapat, a legutolsó mérkőzésük 2011. májusában volt Zalaegerszegen, amikor a ZTE FC 1-0-ra győzött.

Nos, a ZTE FC jelenlegi helyzetében az első és az utolsó közös mérkőzés bármelyik eredményét elfogadná. Az egerszegiek nincsenek a legjobb passzban, csak a 11. helyen állnak a forduló előtt a tabellán, ugyanakkor az MTK Budapest az éllovas és biztosan halad az NB I-be történő visszajutás felé. Ebben a szezonban hazai pályán hibátlan Feczkó Tamás együttesének a mérlege, a bajnokságban is csak kétszer kapott ki. Legutóbb egy hete Győrben szenvedett vereséget az MTK, így a Zoran Spisljak által irányított ZTE FC ellen szeretné feledtetni ezt a kudarcot.

MTK Budapest – ZTE FC 2-0 (0-0)

Új Hidegkúti Nándor Stadion, néző. Jv.: Iványi (Medovárszki, Kormányos II.).

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Gengeliczki, Talabér, Deutsch (Gera D., 46.) – Vass P., Vass Á., Forgács P., Bayer (Szerencsi, 46.) – Torghelle, Lencse (Hrepka, 73.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács, Bedi – Dubek, Patvaros (Nagy G., 74.) – Ekker (Fujsz, 67.), Végh, Babati – Vernes (Paudits, 57.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Vass P. (79.), Talabér (84.).

Sárga lap: Torghelle (35.), Hrepka (87.), Forgács (90.) illetve Babati (75.), Nagy G. (83.).

1 perc: Elkezdődött a mérkőzés. A ZTE FC fehérben az MTK kékben.

2. perc: Alaposan bekezdett az MTK, hiszen két veszélyes támadást is vezetett már.

5. perc: Az MTK kapujában Fadgyas Tamás, a védelem bal oldalán Deutsch Bence. Egy esztendeje a ZTE összeállítása kezdődhetett így, hiszen mindkét játékos kölcsönben Egerszegen szerepelt.

6. perc: A ZTE jutott szabadrúgáshoz a kaputól 17 méterre. A labda mögé Vernes állt és csak alig tekert a jobb felső sarok mellé. Megjött a zalai tábor hangja, hiszena vendégszektorban nagyjából 30-40 egerszegi szimpatizáns foglal helyet.

10- perc: A ZTZE igyekszik letámadni, de a házigazdák nagyon pontosan futballoznak. Az imént Lencse egy jó csel után lőtt valamivel fölé.

11. perc: Bedi, Vernes és Babati lábán futott végig egy zalai kontra, melynek végén Babati Vernest ugratta ki, aki egyedül állt a kapussal szemben, de végül egy visszazárkózó védő belelépett a lövésébe, a labda így Fadgyas kezében landolt. Ígéretes akció volt.

15. perc: A lendületes kezdés után kissé alábbhagyott az iram. A ZTE-nek nagyon figyelnie kell továbbra is, hiszen az ellenfél soraiban tapasztalt és élvonalbeli szintű játékosok egész sora van.

17. perc: Bayer került lövőhelyzetbe, de 14 méteres bombája Szabó hátáról pattant ki.

19. perc: Megint egy szép zalai kontra futott a pályán. Babati beadásába beleléptek, majd 18 méterről Bedi lőtt a hosszú sarok mellé.

23. perc: A ZTE kifejezetten jól futballozik ezekben a percekben, de a pontosság hiányzik. Főleg a beadásokra gondolunk, ezek nem találnak embert a kapu előterében.

27. perc: A ZTE jól védekezik, eddig nem tudta feltörni az MTK a zalaiak hátsó alakzatát.

28. perc: Babati szerzett labdát, és megiramodott a kapu felé. A 16-oson belül egy sarkazós csellel tisztára játszotta magát, de 12 méteres helyezett lövését Fadgyas kipaskolta.

33. perc: Eddig a ZTE-nek van több helyzete. Most is egy kontra futott, Patvaros remekül tette a labdát Vernes elé, aki viszont nem tudott lőni. Ám megtartotta a labdát, végül középre adott, Babati pedig laposan célozta meg kissé balról a kaput, de megont egy arasznyival elzúgott a labda a hosszú sarok mellett.

35. perc: Torghelle kapott sárga lapot, amiért egy összecsapásnál a zalai tizenhatoson belül megrúgta Patvarost.

37. perc: Lencse lövése ment fölé, aki azt reklamálja, hogy egy zalai láb is beleért a labdába. De nem.

42. perc: AZ MTK próbálja kicsalogatni a zalaiakat, de nem tudja. Az egerszegi védővonal nagyjából 30-35 méterre állandósul, de ennél előbbre nem megy. Eddig bevált ez a taktika.

45. perc: Vége az első félidőnek. A ZTE FC együttese kifejezetten szervezetten és jól futballozott, ráadásul több helyzete is volt, mint a házigazdának.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. AZ MTK kettős cserét hajtott végre a szünetben: Deutsch helyett Gera a páláyn, Bayert pedig Szerencsi váltotta.

50. perc: Eddig védekezni kényszerül a ZTE FC ebben a félidőben. A házigazda most határozottabbnak tűnik.

52. perc: Bori szánta el magát lövésre, labdája centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

57. perc: A ZTE FC cserélt, Vernes helyett Paudits érkezett a pályára.

59. perc: Szerencsi beadását Torghelle fejelte 8 méterről mellé.

60. perc: Megint Torghelle következett, amikor egy jobbról érkező labdát középről az ötösről fejelte fölé.

63. perc: Hazai nyomás mellett Babati jutott el lövésig, de 21 méterről fölé durrantott.

66. perc: A utóbbi pár percben kijött a nyomásból a ZTE, volt két kontrája is. Csak a pontosság hiányzott a végén.

67- perc: Cserélt a ZTE: Ekker helyett Fujsz a pályán.

69. perc: Egy előrevágott labdára Babati startolt Fadgyas a 16-oson kívül látszólag mellel tette maga elé a labdát, de volt, aki kezezést látott...

74. perc: Az utolsó csere a zalaiaknál, Patvaros helyén Nagy Gábor. AZ MTK is kihasználta a harmadikat, Lencse helyett Hrepka.

78. perc: Paudits vállalkozott 28 méterről lövésre és jól tette: lefele csapódó labdáját Fadgyas tolta szögletre. A beadás után Koszó fejelt és a gólba tartó labdája, a gólvonalon álló MTK játékos, Forgácsról pattant ki. Hatalmas helyzet volt.

79. perc: Szinte az ellentámadásból azonnal gólt szerzett az MTK. Torghelle vágta előre a labdát, Vass Patrik kilépett és 14 méterről kissé jobbról a hosszú sarokba lőtt, 1-0.

84. perc: Már kettővel vezet az MTK. Bal oldali szöglet után a kapu előtt pattogott a labda, nem sikerült felszabadítani, Talabér pedig két lépéről a léc alá lőtt, 2-0.

90. perc: Forgács rántotta le Babatit a kaputól 20 méterre. A szabadrúgást Dubek tekerte kapura, de a léc alól Fadgyas kiszedte a labdát.

92. perc: Véde a találkozónak. A ZTE FC kikapott, de játéka alapján közel járt ahhoz, hogy pontot raboljon az éllovas otthonában. A hazaiaknak elég volt két villanás ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában