ZTE FC

2014.10.13. 15:40

ZTE FC-SVSE meccs után: Bíró Andrásnak nem volt veszíteni valója - és bejött neki

Zalaegerszeg - Tartja hazai formát a ZTE FC, igaz a vasárnapi, SVSE elleni újabb sikerhez (2-1) a szerencse is kellett. Bár a játékosok is úgy vélik: tettek érte, hogy Fortuna a melléjük szegődjön.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II-ben a ZTE FC hazai pályán továbbra is százszázalékos mérleggel bír, és pontjainak (14) döntő többségét a ZTE-stadionban szerezte. Vasárnap egy olyan találkozón, melyen inkább a döntetlen nézett ki a csapatnak. Az SVSE elleni találkozó első félideje még a ZTE FC-nek állt, a másodikban viszont a vendégek domináltak: egyenlítettek, rúgtak egy kapufát, Szappanos Péter kapus pedig két bravúrral mentette meg csapatát a kapott góltól, pedig ha az SVSE átvette volna a vezetést, akkor a ZTE-nek már nem nagyon lett volna visszaút. Így viszont a 92. percben még 1-1 volt az állás, akkor pedig jött a 18 éves Bíró András, aki egy szöglet utáni kipattanó labdából eldöntötte a mérkőzést.

A fiatal játékos amúgy az egész mérkőzésen jól teljesített, így megérdemelte ezt a gólt is. Hétfőn iskola után kérdeztük, elsőként arról: mi történt a suliban.

– Nem kaptam jegyet, nem is feleltem, szóval semmi... – hangzott a tipikus válasz, de a Deák-Széchenyi SZKI-ben tanuló Bíró András a mondat végére érve már „kapcsolt": – Ja igen, sokan gratuláltak a diáktársak és a tanárok közül is a gólomhoz. El kellett lőnöm a labdát, minden mindegy alapon, és szerencsém is volt, mert sok láb között ment el, s talán a kapus is csak későn vette észre. Óriási öröm volt ez számomra, hiszen első felnőtt bajnoki találatomat szereztem, ráadásul három pontot érő gólt. Ennek örülni kell, de teszem tovább a dolgomat, hogy legközelebb is kezdő lehessek.

A vasárnap esti mérkőzés után, az öltöző felé tartva Szappanos Péter (balról) és Bíró András beszéli meg a történteket. Mindkét játékosnak nagy szerepe volt ebben a győzelembenFotó: Katona Tibor

A ZTE FC első találatát jegyző Vittman Ádám pedig a csapatot dicsérte. A lelátón, a második félidőben, amikor gyengén ment a zalaiaknak kritikus hangok is hallatszottak. A játék valóban nem volt gördülékeny, de talán a szurkolók is elfelejtették: olyan összetételű csapat volt a pályán, melyben két 20 év alatti focista, Bíró (18), Babati (19), és egy alig húsz feletti Króner (21) kezdett, továbbá a védelem is „alkalminak" volt nevezhető a sok sérülés következtében. De nézzük, mit mond Vittman Ádám, aki egy tizenegyest is kiharcolthatott volna, mielőtt betalált.

– Szerintem büntető volt, hiszen lerántott a soproni fiú. Szerencsére gyorsan újra lehetőséghez jutottam, jól pattant a labda elém és jól is találtam el, ami így a felső sarokba vágódott – idézte fel a vezető találatot a csatár. – Nagyon fontos győzelmet szereztünk és le a kalappal azok előtt, akik most a hiányzók helyére beszálltak. Mindenki kihozta a maximumot ebből a meccsből. Az első félidőben jól futballozzunk és vezessünk is. Szünet után viszont tényleg visszaestünk, de ebben az is benne lehetett, hogy volt, aki felnőtt bajnokin most kapott először lehetőséget a 90 percre, vagy éppen nem a megszokott posztján szerepelt. Kellett ez a győzelem, hiszen három kemény meccs vár ránk a folytatásban.

 

Szombaton Mezőkövesdre látogat a ZTE FC, majd jön a Gyirmót, és utaznak a Vasas otthonába. Előbb viszont idehaza vár egy újabb fellépés a ZTE FC-re: szerdán, azaz holnap 16 órától a Paks lesz a vendég a Ligakupában.

Kapcsolódó cikk:

A ZTE FC – SVSE mérkőzés eseményei percről-percre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!