ZTE FC

2014.05.12. 17:15

ZTE FC - Új tulajdonos, s akár ismert szakember is érkezhet

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata tavasszal eddig 10 pontot szerzett, de matematikailag biztosította a bennmaradását három fordulóval a zárás előtt. A csapat vezetői az új klubmodell kialakításán dolgoznak, s arról kérdeztük Devecz Miklóst, a ZTE FC Zrt. vezérigazgatóját, miként állnak ezzel a munkával.

Kerkai Attila

Nem titok, hogy a kék-fehéreknél nagy változásokat terveznek, s ezekben a hetekben számos megbeszélés zajlik. Ugyanakkor a játékoskeret kialakítása sem lehet mellékes, s elsőként azt kérdeztük Devecz Miklóstól, hol tartanak ez ügyben.

- A csapatnál csak minimális azoknak a száma, akiknek lejár a nyáron a szerződésük, s megkezdjük velük is a tárgyalásokat - válaszolta. Azt mondtam a fiúknak, hogy az elkövetkező három mérkőzésen és az edzéseken mutatott teljesítmény és hozzáállás is szerepet játszik majd abban, kivel számolunk a jövőben.

Ami a jövőbeni klubvezetői posztokat illeti, számos név kering evvel kapcsolatban. Például Gellei Imre volt szövetségi kapitányé, aki a hírek szerint a szakmai igazgatói posztra érkezne, és a Balmazújváros elleni találkozót éppen a ZTE FC vezetői társaságában nézte végig.

- A május-június az a két hónap, amikor egy futballklubnál az igazi háttérmunka zajlik - hallottuk Devecz Miklóstól, amikor erre is rákérdeztünk. Hangyaszorgalommal kell dolgozni, de a folyamatban lévő tárgyalásokról ilyenkor az ember nem szívesen beszél. Amikor eljön az ideje, kellő időben nyilvánosságra hozzuk ezen megbeszéléseink végeredményét. Minden posztra a legmegfelelőbb embert kívánjuk szerződtetni, aki egyetért azon célokkal, amit el akarunk érni. És nem nyolc órás munkát akar, hanem egy olyan kihívást, ami ha kell, ennél sokkal nagyobb befektetést igényel annak érdekében, hogy egy patinás klubot két év múlva közösen, ismét az élvonalba juttassunk.

Sluka (ZTE, sötét mezben) lelkesedik a Szolnok ellen. Döntő mérkőzések és edzések következnek (Fotó: Pezzetta Umberto)

A ZTE FC Zrt. május 24-én tartja meg éves közgyűlését, ám arra kíváncsiak voltunk, hogy az üzleti év zárásán kívül lesz-e más napirendi pontja is az összejövetelnek. Főleg az új klubmodellt és esetleg egy új tulajdonost érintő kérdésben...

- Igen, az új felállással kapcsolatos kérdésekről is dönthet a közgyűlés, hiszen változások előtt állunk. Azt szeretnénk, ha a végleges stáb június közepére már összeállna - mondta még el Devecz Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!