ZTE FC

2014.05.02. 18:10

Gyirmót-henger a végére

Gyirmót - A labdarúgó NB II 26. fordulójában a Gyirmót-Győr vendége volt a ZTE FC. A zalaiak már az első félidőben emberhátrányba kerültek, ráadásul ekkor már vezetett a Gyirmót, amely a végére fölényessé tette sikerét.

Zalai Hírlap

A Gyirmót remek szériában van, ugyanakkor a ZTE FC-nek most már az eltiltott játékosai hiányával is meg kellett, hogy küzdjön. Az egerszegiek viszont nagyon bártan kezdtek, de az 5. percben hátrányba kerültek: Madarász jobb oldali szögleténél 7 méterre a kaputól Oross emelkedett a legmagasabbra és a bal felső sarokba bólintott, 1-0. Hol a zalai, hol pedig a gyirmóti védelem tisztázott, s egyértelműen Oross volt a házigazda legaktívabb embere, valamint Cseri is sokszor lépett jó ütemben ki és ez a duó később is főszereplő lett. A 33. percben tovább nőttek a zalaiak gondjai, hiszen Oross beadásába Preklet kézzel ütött bele. Büntetőt következett és a zalai védő második sárga lapja után a kiállítás. A tizenegyest Magasföldi a bal sarokba lőtte, 2-0. A ZTE FC mezőnyben felvette a harcot, de a támadójátéka megint haloványnak mutatkozott. A 38. percben aztán az előrehúzódó Kovács G. Frizonival kényszerítőzött, ami után a védó kissé jobbról, 12 méterről alig lőtt a mellé.

Az egerszegiek brazil légiósát, Frizonit szorítják ki a gyirmótiak a pénteken rendezett találkozón (Fotó: Bertleff András/Kisalföld)


A második játékrészben már egyre több hazai helyzet következett, de ZTE FC is bátran vállalkozott támadásokra és az 58. percben sikerült a szépítés. Az előrehúzódó Kovács Gergő a jobbösszekötő helyén befelé cselezett és éles szögből a Somogyi fölött a jobb sarokba pörgetett, 2-1. Az emberhátrány ellenére is ment előre a zalai együttes, aztán a 70. percben Andorka mentett meg egy labdát a hosszú oldalon, balról középre adott és Oross közelről a gólvonal mögé juttatta a labdát, amit Vlaszák még kiütött, de gól, 3-1. A 77. percben megpecsételődött a ZTE sorsa: Cseri a bal összekötő helyéről adott vissza a mérkőzés főszereplőjének, Orossnak, aki 5 méterről a jobb sarokba lőtt, megszerezve ezzel harmadik találatát, 4-1. Eldőlt a mérkőzés, de maradt még egy találat Andorka lábában. A 91. percben Laki beadására érkezett és 10 méterről a jobb sarokba helyezett, 5-1.

Sisa Tibor: - Egy patinás klub ellen ilyen eredményt elérni dicséretes teljesítmény. Fegyelmezettséggel és alázattal játszottunk, büszke vagyok csapatomra.

Lendvai Miklós: - Megint egy pontrúgás után kaptuk a korai gólt... Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, de Bogunovic és Simonfalvi is úgy lépett pályára, hogy nem voltak teljesen egészségesek. A szépítés után lehetett volna kontrázni, de sok olyan játékos volt a pályán, akik még tapasztalatlanok. Ettől függetlenül nem kellett volna ötöt kapni a végére

 

Gyirmót FC-Győr ZTE FC 5-1 (2-0)

Gyirmót, 500 néző. Jv.: Szilasi (Szalai, Aradi).

Gyirmót: Somogyi - Hajba, Balog, Lázár, Farkas Márk - Madarász, Papp - Farkas Máté (Andorka, 65.), Magasföldi, Cseri (Laki, 80.) Oross Kovács D., 86.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

ZTE FC: Vlaszák - Preklet, Bogunovic, Kovács G., Hajdú - Simonfalvi, Grbic, Holdampf (Kovács L., 53.) Babati (Horváth V. 57.), Vittman, Frizoni (Bíró, 82.). Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Gólszerzők: Oross (5., 70., 77.), Magasföldi (34. 11-esből), illetve Kovács G. (58.). Kiállítva: Preklet (33.).

A szépítés után volt remény, de gyorsan elszállt...

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!