ZTE FC

2014.02.20. 11:05

Nagy Ferenc délelőtt aláírta

Zalaegerszeg - Csütörtökön délelőtt háromnegyed 11-kor közlemény jelent meg a ZTE FC hivatalos weblapján, a klubot működtető zrt. többségi tulajdonosa és vezérigazgatója, Nagy Ferenc aláírásával.

Varga Andor

A szűkszavú híradás úgy fogalmazott, hogy az aláírás a szükséges pontosításokat követően történt meg, illetve tudatta: ezzel megnyílt az út, hogy a felek közt végleges részvény adás-vételi szerződés is megköttessék. Szerettük volna megtudni Nagy Ferenctől, hogy a pontosítások pontosan mit jelentenek, illetve hogy az üzletben a következő lépés mikorra várható, ám nem akart nyilatkozni.

Eleinte hasonló volt a helyzet az önkormányzatnál is: Gyutai Csaba polgármester azt üzente, még vannak tisztázandó részletek, s amíg így van, nem szeretne kérdésekre válaszolni. Később a városvezető közleményt tett közzé, melyből kiderül: az önkormányzatot a ZTE 90 éves hagyománya kötelezte a segítségre a klub sikereit, legendáit, szurkolóit, fiataljait nem hagyhatták cserben. Gyutai örömének adott hangot, hogy az elnök hosszas gondolkodás után (...) elfogadta feltételeinket , és így lehetővé vált, hogy új formában, megújult vezetéssel működő és folytonos önkormányzati felügyelettel gazdálkodó ZTE FC jöjjön majd létre.

A klub számára lehetővé vált csütörtökön az újrakezdés abból a szempontból is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi Bizottsága megtárgyalta a ZTE és korábbi edzője, Simon Antal közti ügyet, és határozatában visszaadta a kék-fehérek átigazolási jogát. Ez pedig gyors cselekvésre sarkallta az egerszegieket, hiszen a szezon előtti átigazolási időszak pénteken éjfélkor lejár.

- Éppen egy ebben az ügyben lebonyolított tárgyalásról jövök - mondta Lendvai Miklós vezetőedző, amikor telefonon utolértük. - Korábban az volt a szándékunk, hogy a kölcsönben lévő labdarúgóinkat nem hívjuk vissza, de meggyengült a keretünk, és újra kellett gondolni a dolgot. Wittman Ádámról van szó, akit szeretnénk hazahozni Andráshidáról. Segítségre van szükségünk, amit, úgy látom, az NB III-as csapat vezetésének szándékában is áll megadni, remélem, egyezség születik. Új időknek kell kezdődniük a két klub partnersége terén, illetve abban a tekintetben is, hogy a ZTE-nél saját nevelésű, zalai játékosokra épülő gárda kell felépüljön.

A kék-fehéreknek annál is inkább támadóra van szükségük, mert csütörtökön közös megegyezéssel felbontották a szerződést Darko Paviceviccel. A ZTE honlapja szerint az érkezési oldalon a Haladásból Tóth László szerepel.

- Ez egy nagyon jó hír, végre - mondta Lendvai Miklós, akit a klubelnöki aláírás kommentálására is kértünk. - Enyhítheti a rettentő feszültséget, amiben eddig dolgoztunk. Igyekeznünk kell a bajnoki rajtig hátra lévő kevés időt a lehető legjobban kihasználni. Remélem, már valóban egyenesbe jövünk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Visszakapja-e igazolási jogát a ZTE FC?

ZTE FC: tűréshatáron

A város megmenti a ZTE FC-t

Nem tisztul a kép a ZTE FC-nél

Nánási már a nyolcadik távozó a ZTE FC-nél

Nagy Ferenc: elfogadják az ajánlatot, de feltételekkel

ZTE FC: a város vételi ajánlatot tett

A ZTE FC fizetett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!