Sport

2014.02.07. 17:05

ZTE FC - Nagy Ferenc elfogadja az ajánlatot, de feltételekkel

A ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosan válaszolt az önkormányzat vételi ajánlatára és jelezte, hogy elfogadja azt, ám a részletek pontosításra szorulnak.

Kerkai Attila

Mint ismert, a város szerdán jelentette be, hogy 1920 forintos áron vételi ajánlatot tett a ZTE FC többségi tulajdonosának, Nagy Ferencnek, a nehéz anyagi helyzetben lévő NB II-es futballklub, birtokában lévő részvények megvásárlására. A vételi ajánlatra a választ pénteken 9 óráig várta a város, amely megérkezett a határidőig. Délután aztán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata közleményt adott ki, jelezve, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos közjegyző jelenlétben hitelesített válaszában elfogadja a felkínált összeget, de ennek elfogadását feltételekhez köti, melyeket sajtóközlemény útján, szó szerint idézve adta közzé az önkormányzat.

Edzőmeccs előtti „eligazítás” a Zeténél. A klub sorsáról még egyeztetnek, a csapat viszont készül (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az önkormányzat közleményében jelzi, hogy a ZTE FC többségi tulajdonosának válaszában szerepel, hogy „az adásvétel tárgyát képező részvényhányadot pontosan, mérték szerint kell meghatározni (a vételi ajánlat a saját és az érdekeltégi körömbe tartozó részvényesek tulajdonában álló részvények megvásárlására irányul, mely körülírása nem egyértelmű)”, valamint „a ZTE FOOTBALL CLUB Zártkörűen Működő Részvénytársaság harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségeinek és az ebből adódó nyitott pénzügyi jellegű kérdéseknek a rendezése”.

A támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések, a ZTE FC játékosainak szerződéseivel kapcsolatos kérdések tisztázása mellett a közlemény szerint a többségi tulajdonos válaszában szerepel ez a pont is: „arra vonatkozó kötelezettségvállalás, hogy amennyiben a részvényhányad átruházásáról a megállapodás a felek között létrejön, akkor azt követően egymással szemben további igényérvényesítésre irányuló, anyagi illetve egyéb felelősségre vonásra irányuló jogi eljárásokat a felek nem kezdeményeznek”, valamint „a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása szerinti – a bajnokságban való szerepléshez szükséges – pénzügyi garancia, vevő általi kiváltása/átvállalása.”.

A közelmény azzal fejeződik be, hogy az ügyben további egyeztetések, tárgyalások várhatóak a két fél között.

Megkerestük Nagy Ferencet is, aki nem titkolta, hogy meglepődött, de később jelezte, hogy egyelőre nem kívánja kommentálni az önkormányzat közleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!