Elismerés s keszthelyi szobrászművésznek

2024.05.19. 16:00

Szlovákiai Civil Becsületrend-díjat kapott Turi Török Tibor

Gróf Lajos és Turi Török Tibor kapta a Szlovákiai Civil Becsületrend-díjat, amit a Szlovákiai Civil Becsületrend Polgári Társulás május 18-án adott át Komáromban. A szervezet tizedik alkalommal tartotta díjátadó ünnepségét.

Mozsár Eszter

Gróf Lajos és Turi Török Tibor a komáromi díjátadáson

Forrás: Múzsa

A megújult összetételű, 14 tagú kuratórium a nagykéri születésű, Érsekújvárban élő Gróf Lajos mérnököt, I. és II. világháborús történelemkutatót, több könyv szerzőjét, valamint a Keszthelyen élő Turi Török Tibor szobrászművészt, írót és múzeumalapítót jelölte a díjra. Turi Török Tibor a külhoni magyarságot mintegy százötven domborművével, szobrával ajándékozta meg.

A Komáromi vár Lőporos-termében méltatták a díjazottakat a róluk szóló kisfilmek levetítésével és kultúrműsorral egybekötött díszoklevél- és éremátadással. Az ünnepségen Klemen Terézia, a társulás alapító elnöke köszöntötte a jelenlevőket, köztük a meghívott vendégek sorában Keszegh Bélát, Komárom polgármesterét, a Magyar Civil Becsületrend képviselőit és a jelen levő kuratóriumi tagokat.

A 75 éves Gróf Lajost, Nagykér Díszpolgárát Klein Ottokár operaénekes, Érsekújvár polgármestere támogatásával Kovács Gábor érsekújvári mérnök, a korábban már több díjat kiérdemelt, 70 éves Turi Török Tibort pedig a Felvidéki Értékőrzők javasolták a Szlovákiai Civil Becsületrend-díjra – írja a Múzsa magyar nyelvű online hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában