Zenei hírek

2013.06.11. 15:51

Nagyszabású show-val jön Budapestre a Civil War

Hivatalosan ma jelent meg az egykori Sabaton tagok által alapított Civil War bemutatkozó albuma. A zenekar szeptemberben Budapesten lép fel.

Gyuricza Ferenc

A Civil War zenekart a Sabaton négy egykori tagja, a gitáros Oskar Montelius és Rikard Sunden, a dobos Daniel Mullback, valamint a billentyűs Daniel Myhr alapította, akikhez az Astral Doors énekese, Patrick Johansson, valamint a Volturyon basszusgitárosa, Stefan Eriksson társult. Az új zenekar ugyanazt az irányvonalat vitte tovább, mint amit a Sabaton is képviselt, ezt már a tavaly novemberben bemutatott E.P. is egyértelműen jelezte. A Civil War közben elkészítette első nagylemezét is, a 11 dalt tartalmazó The Killer Angels hivatalosan ma jelent meg.

További hír a Civil War kapcsán, hogy a zenekar résztvevője lesz a szeptember 6. és 8. között Budapesten megrendezésre kerülő I. MetalWar fesztiválnak. A magyarországi koncert a svéd formáció számára is fontos eseménynek ígérkezik, hiszen ez lesz az első alkalom, amikor nem hazájukban, illetve nem egy fesztivál sokadrangú közreműködőjeként lépnek a közönség elé, hanem egy nagyszabású önálló show-val mutatkoznak be. A MetalWar a Népligetben kerül megrendezésre, s eddig a Civil War mellett a szintén svéd Lechery jelentette meg be a részvételét. A szervezők további hat külföldi együttest, valamint számos hazai zenekart ígérnek még.

Ezek is érdekelhetik