Zenei hírek

2013.06.24. 08:26

Ismét régi énekesével dolgozik a Soil

Augusztus 16-án jelenteti meg legújabb nagylemezét az amerikai Soil. A dalaiban több stílust is megidéző együttes újra Ryan McCombs énekessel dolgozik.

Gyuricza Ferenc

Az 1997-ben alapított Soil ugyan nem tartozik az amerikai heavy metal színtér legismertebb zenekarai közé, ám a csapat több okból is figyelmet érdekel. Egyrészt dalaikban több stílus is keveredik, így a tradicionális heavy metal mellett az alternatív, a hard-rock, a grunge és a nu-metal is megérintette őket, ettől egészen sajátos arculatot kaptak dalaik. Mellette onnan is elhíresültek, hogy a zenekar énekese, Ryan McCombs később a jóval sikeresebb Drowning Pool frontembere lett, két nagylemezt is készítettek vele.

RyMcCombs 2011-ben szakított a Drowning Pool zenészeivel, s hét évnyi kihagyást követően visszatért eredeti együtteséhez. A Soil azóta elkészítette újabb albumát is, a Whole című nagylemez augusztus 16-án jelenik meg a német AFM Records gondozásában. Az albumot a Shine On című dal vezeti fel, amely digitális kislemezként már elérhető az interneten.

A Soil eddig öt stúdióalbumot jelentetett meg, az elsőt még 1999-ben. A még Ryan McCombs közreműködésével készült 2004-es Redefine az amerikai listákon a 78., a brit listán pedig a 93. helyet érte el, a zenekarnak ezek voltak a legszámottevőbb eredményei. Dalaik közül a Halo a legismertebb, mely a 2001-ben kiadott második albumon, a Scars című nagylemezen kapott helyet. Az 1997 óta működő csapatban már csak három alapító tag játszik, a szólógitáros Adam Zadel, a basszusgitáros Tim King és az énekes Ryan McCombs. A dobos posztján egy kisegítő zenész található, Mitch Gable, aki csak a koncertjeiken működik közre.

Ezek is érdekelhetik